Piscina cu o adancime de 42 de metri, excelenta pentru a explora adancurile. Unde a fost construita

Ultima actualizare: 22-04-2017 07:15

Cei pasionati de scufundari trebuie sa faca o vizita in Italia. Aproape de Padova, gasesc o piscina fara egal in lume. Are o adacine de 42 de metri, cam cat un bloc cu 14 etaje si este alimentata cu apa termala, numai buna pentru a explora adancurile.

Umberto Pellizarri, detinator a sase recorduri mondiale la scufundari, a calatorit pana aproape de Padova, pentru a testa cea mai adanca piscina din lume.

Cu un volum de 4 milioane 300 de mii de litri de apa, aceasta isi schimba designul la 10 si, apoi, la 20 de metri adacine. Pe fund, are o pestara care poate fi explorata.

Andrea Zuccari este campion la scufundari libere si profesor pentru cei care vor sa cucereasca adancurile fara ajutorul unei butelii cu oxigen.

Andrea Zuccari: "Pana in urma cu cativa ani, putini scufundatori reuseau sa atinga o adancime de 30 de metri. De cand s-a deschis aceasta piscina, tot mai multi reusesc sa ajunga pana la 42 de metri adancime."

Zuccari a reusit sa se scufunde pana la o adacime de 176 de metri, fara a folosi butelia cu oxigen, isprava ce il plaseaza pe locul doi intr-un clasament de profil. Acum ii invata si pe altii cum sa faca sa atinga o adancime cat mai mare.

 Andrea Zuccari, antrenor: "Cand te afli in piscina, trebuie sa fii relaxat si sa te concentrezi asupra respiratiei. Faci un exercitiu de meditatie, pentru a pregati corpul si mintea pentru scufundare. Odata ce ajungi la 42 de metri adancime, daca esti total relaxat, te simti de parca ai fi in pantecele mamei."

La piscina se tin cursuri si pentru fetele care in copilarie se visau sirene.

Chiar si pe timpul iernii, temperatura apei nu scade sub 32 de grade Celsius, asa ca scufundatorii nu au nevoie de costum de protectie. Piscina atrage, intr-un singur an, 100 de mii de vizitatori, in marea lor majoritate pasionati de scufundari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO