Pe timp de pandemie, românii au descoperit rulotele. Cât costă să închiriezi una

Dată publicare: 10-07-2020 19:46
Dată actualizare: 10-07-2020 20:02


Românii descoperă în număr tot mai mare călătoriile cu rulota. Oameni care până acum nici nu se gândeau să-și petreacă vacanța într-o mașină, preferă să se odihnească în locuri izolate.

Firmele de închirieri înregistrează creșteri și de 50% față de aceeași perioadă a anului trecut. Au apărut chiar și platforme de închirieri similare cu cele pentru rezervarea camerelor de hotel.

Amalia tocmai s-a întors din primul ei concediu cu rulota. Au fost trei familii şi au renunţat la trenuri şi avioane în favoarea caselor pe roţi. Ne-au spus încântaţi că au avut trei avantaje: siguranţa călătoriei în pandemie, distanţarea faţă de ceilalţi şi posibilitatea de a lua cu ei bicicletele.

Un dealer din Bucureşti, cu experienţă pe piaţa rulotelor, povesteşte că nu a văzut în viaţa lui un interes atât de mare. Spune că toate maşinile pe care le are în parc sunt contractate. În cazul firmei sale, creşterea e dublă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Tudor Cartianu: "Este pentru prima oară când fac asta. Am doi copii. Mă duc în Delta"

Dragoș Varbanciu, reprezentant dealer rulote: "Văd că afacerea merge bine. Da, dacă mai întârziaţi un pic nici nu mai aveam ce se vă arăt."

Cererea este întra-devăr mare, dar să nu credeţi că vacanţa cu rulota este ieftină. O astfel de maşină se închiriază cu aproximativ 140 de euro pe noapte. Ieşiţi cam la 1.000 de euro pe săptămână. Dar măcar aveţi garanţia că vă duceţi familia în siguranţă.

Nimic nu se compară cu o aventură cu rulota, spun şi turiştii care sunt deja campaţi la poalele Făgărașilor. Cristian a venit din Bucureşti pentru câteva zile în campingul din comună Cârța, pentru o vacanţă în linişte şi siguranţă.

Cristian: "Îi place cu rulota. N-ar mai da vacanţa cu rulota pe altă vacanță"

Cererea de rulote a crescut atât de mult încât au apărut şi primele platforme de închiriere. Rezervările se fac în funcţie de numărul de persoane, perioada aleasă şi destinaţie. Reprezentanţii acestui portal din Cluj spun că lucrează cu dealeri din toată ţara şi că au aproximativ 100 de rulote închiriate în prezent. Iar creşterea este cu 30 % mai mare faţă de anul trecut.

Tags: rulote, vacante,


VIDEO PROTVPLUS.RO