"Palatul dictatorului blestemat". Cum e vazuta Casa Poporului de un jurnalist strain intr-un reportaj realizat pentru CNN

casa poporului

John Malathronas, un cunoscut jurnalist de turism, a plecat pe urmele lui Nicolae Ceausescu in Bucuresti iar reportajul sau despre Casa Poporului, numit "Palatul dictatorului blestemat" a ajuns unul dintre cele mai populare materiale pe site-ul CNN.

"Nicaieri acest proces ( n.r. caderea comunismului in Europa de Est) nu a fost atat de sangeros si de dur precum in ultimul act al domino-ului revolutionar: caderea lui Ceausescu, dictatorul care si-a condus tara pentru binele lui si al familiei sale, precum un stapan feudal.

In prezent, in Bucuresti te poti alatura unui tur care trezeste amintiri dintr-o epoca dispretuita si care spune povestea ultimelor zile ale comunismului in Romania. Turul incepe in grandiosul Palat al Parlamentului, o amintire constanta a megalomaniei liderului comunist.

Potrivit ghidului, aceasta este a treia cladire din lume ca volum dupa piramica azteca de la Teotihuacan si cladirea de asamblare a rachetelor spatiale de la Cape Canaveral din Florida" povesteste jurnalistul in reportajul preluat de CNN

Citește și
Larisa Iordache
Reportaj CNN despre Larisa Iordache, "noua Nadia": "Nu eu am ales gimnastica, ci gimnastica m-a ales pe mine"
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

"Cum s-a nascut acest monstru? Ni se spune ca Ceausescu a profitat de cutremurul din 1977 pentru a rade o mare parte din centrul orasului Bucuresti, a nivelat un deal si a schimbat cursul Dambovitei" explica Malathronas care prezinta mai departe detaliile tehnice despre istoricul constructiei, precum si cladirile si bisericile care au fost distruse pentru a face loc Casei Poporului.

Un prieten roman l-a dus pe jurnalistul britanic si in Piata Revolutiei "unde multimea de oameni s-a strans in decembrie 1989 pentru a da jos regimul" dar si la mormintele initiale, "nemarcate" ale sotilor Ceausescu, "pe care acum nimeni nu vrea sa le mai foloseasca".

Pe final, jurnalistul se arata curios in legatura cu vila lui Ceausescu: "Ce s-a intamplat cu ea?" Este dus in fata cladirii care e acum Ambasada Kuweitului. Apoi povesteste cum paznicii nu l-au lasat sa fotografieze cladirea-fosta vila a lui Ceausescu. "Poate ca Ceausescu si comunismul au disparut, insa impactul lor in mintile oamenilor va lua ceva timp pana va trece", concluzioneaza acesta.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
National Geographic numeste Maramuresul
National Geographic numeste Maramuresul "neinfricata lume veche" si il pune printre cele mai frumoase destinatii de vizitat

Maramuresul a fost inclus intre cele mai frumoase 20 de destinatii de vizitat in 2015, recomandate de revista americana National Geographic Traveler.

Reportaj CNN despre Larisa Iordache,
Reportaj CNN despre Larisa Iordache, "noua Nadia": "Nu eu am ales gimnastica, ci gimnastica m-a ales pe mine"

Sportiva Larisa Iordache este personajul principal intr-un reportaj realizat de CNN, ea fiind supranumita in acest material "noua Nadia a Romaniei".

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.