Orasul din Europa in care autoritatile vor sa limiteze turismul. Masurile stricte pe care vor sa le ia impotriva strainilor

19-04-2016 21:03


Amsterdam

Amsterdamul este cel mai recent exemplu de mare oras afectat de propria lui putere de seductie, unele forte politice solicitand masuri pentru franarea procesului constant de crestere a numarului de turisti, relateaza "El Pais".

Cu o populatie de 800.000 de locuitori, aceasta Venetie nordica este vizitata anual de 17 milioane de turisti, iar prognozele pentru 2050 vorbesc despre inca 30 de milioane, daca se vor mentine tendintele de evolutie din prezent.

In aceste conditii, Partidul Socialist, de opozitie, a lansat un apel la limitarea turismului. Se propune restrictionarea dreptului de inchiriere in regim hotelier a apartamentelor proprietate personala. Normele actuale permit posesorilor de locuinte sa le inchirieze in scop turistic timp de 60 de zile pe an, dar consilierii socialisti sustin injumatatirea perioadei si monitorizarea mai atenta a contractelor ilegale.

Un alt aspect este legat de festivalurile gazduite de Amsterdam. Anul trecut, municipalitatea a aprobat 160 din totalul de 300 de cereri de organizare de asemenea evenimente. Si in acest caz, membrii formatiunii politice mentionate cer o reducere, ei nedorind ca orasul sa mai fie un loc privilegiat pentru manifestarile de acest gen.

Este o schimbare clara de atitudine a Partidului Socialist care, in urma cu sapte ani, pe cand se afla la conducerea Amsterdamului, evidentia mereu calitatile orasului ca loc desfasurarea a unor concursuri si activitati culturale, comenteaza cotidianul spaniol.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO