Mese imbelsugate pentru turistii din statiunile montane. Vedeta zilei a fost berbecutul la protap
Mesele de praznic au fost duminica incarcate cu friptura, bors de miel, oua incondeiate, drob, cozonaci, pasca si mult vin rosu.
Cei care au tinut tot postul au inceput timid cu portii mici, dar gurmanzii au gustat cu pofta din toate bucatele.
Desi in statiunile de munte soarele nu a fost prea generos, turistii din Poiana Brasov, de pilda, tot s-au bucurat de drumetii, liniste si aer curat.
La 20 de kilometri de Brasov, la pensiunile din Bradet, turistii sunt poftiti la mese bogate: ciorba de cocos, berbecut la protap, rata in vin, gulas de vita si aperitiv cu branzeturi, drob si legume proaspete. Un festin total.
Vedeta zilei a fost berbecutul la protap cu multe mirodenii si stropit cu vin. Se rumeneste pana prinde o crusta crocanta, delicioasa.
Ceva mai departe, in Marginimea Sibiului, Pastele a fost parca mangaiat de Dumnezeu. La Curmatura Stezii, la cativa pasi de Paltinis, turistii au descoperit peisaje de poveste dar si bucate si dulciuri ardelenesti.
Odata ce a iesit soarele, cei mici au dat o tura prin gradina pensiunii. Atractii sunt peste tot: pastravi in raul din vale, sau iepuri in curte.
Cei care au venit prima data in Marginime sunt coplesiti din primele minute.
Turist: "Imi place totul, am vazut aici si nu mai stiam de mult capacitatea omenilor de a darui si de a se bucura. Ne-a surprins stare mult, noi suntem din Bucuresti si suntem mai prinsi, asa, cu viata de zi cu zi, si aici ne relaxam foarte bine."
Iar bucuria e departe de a lua sfarsit. Si luni e zi de sarbatoare.