Marea Britanie impune o carantină de două săptămâni pentru călătorii din Spania

Ultima actualizare: 26-07-2020 07:09
Austria va impune carantina obligatorie pentru români, în urma creșterii cazurilor de Covid-19
Shutterstock

Marea Britanie a impus sămbătă, pe neaşteptate, o carantină de două săptămâni pentru călătorii din Spania, după creşterea numărul cazurilor de infecţii cu noul coronavirus.

Aceasta representând o inversare bruscă şi dramatică a deschiderii pentru turism a continentului european după luni de restricţii, transmite Reuters, citat de News.ro.

Ministerul britanic de Externe a mai anunţat că recomandă evitarea călătoriilor în Spania, dacă nu sunt esenţiale, anunţ care îi va determina probabil pe tour operatori să anuleze pachetele de vacanţe şi să solicite despăgubiri din partea companiilor de asigurări.

Insulele Canare şi Baleare nu sunt incluse în această recomandare de evitare a călătoriilor în Spania, dat turiştii care revin în Marea Britanie din insule vor fi supuşi carantinei.
Guvernul britanic a cerut angajatorilor să fie înţelegători faţă de angajaţii care nu pot reveni la locul lor de muncă timp de două săptămâni după ce revin din vacanţe.

Decizia neaşteptată a Marii Britanii a fost luată în urma măsurilor adoptate în această săptămână de alte state europene. Vineri, Norvegia a anunţat că va reimpune o carantină de 10 zile pentru persoanele care vor sosi din Spania începând de sâmbătă, în timp ce Franţa a recomandat oamenilor să nu călătorească în Catalonia.

Dar prăbuşirea totală a turismului provenit din Marea Britanie va avea un impact mai mare. Mare Britanie a generat peste 20% din vizitatorii străini în Spania, anul trecut, cel mai mare grup în funcţie de naţionalitate.

În mod normal, turismul are o pondere de aproximativ 12% în economia Spaniei.

Spania s-a aflat pe o listă de ţări despre care guvernul britanic a afirmat că sunt sigure pentru turişti, ceea ce înseamnă că turiştii care revin casă nu trebuie să intre în carantină.

Anunţarea listei în urmă cu câteva săptămâni a permis ca turismul europenă să înceapă să îi reia activitatea după ce a fost aproape blocat din cauza pandemiei de Covid-19.

Răspunzând măsurilor britanice, Spania a anunţat sâmbătă că este o ţară sigură, cu focare localizate, izolate şi controlate de coronavirus.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe spaniol a spus că Spania ”respectă deciziile Regatului Unit” şi este în contact cu autorităţile din această ţară.

Decizia Marii Britanii va afecta nu doar turismul spaniol ci şi companiile aeriene şi de călătorii.

Partidul Laburist, aflat în opoziţie, a anunţat că informaţiile sunt ”profund îngrijorătoare” şi a cerut sprijin pentru britanicii afectaţi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO