Locul din Romania care starneste si admiratia strainilor. "La noi acasa nu gasesti asa ceva"

02-06-2014 19:21


Splendori subterane, plimbari cu tiroliana deasupra unei prapastii, peisaje mirifice si traditie populara in varf de munte sunt darurile unei singure plimbari la Pestera Meziad din Bihor.

Este una dintre cele mai spectaculoase caverne din Romania prin grandoarea salilor, dar si prin coloniile variate de lilieci care traiesc aici. Preturile pentru cazare si masa sunt mai mici decat in alte zone turistice.

Ca sa ajungi la Pestera Meziad trebuie sa mergi trei kilometri pe un drum de tara din localitatea cu acelasi nume, situata la 80 de kilometri de Oradea. Acolo puteti fi preluat de un ghid care sa va conduca intr-un tur al pesterii. Unele formatiuni din roca par sculpturi ale naturii.

"Este foarte frumos. Noi venim din Ungaria de dud, La noi acasa nu gasesti asa ceva. Este foarte frumos amenajata", a spus o turista.

"Pestera Meziad este spectaculoasa datorita salilor, galeriilor destul de imense, de inalte si, de asemenea, avem si liliecii, circa 12 specii", spune Dalina Mihoc, ghid turistic.

Pentru cei mai curajosi, langa intrarea pesterii, la 30 de metri deasupra haului, este amenajata o tiroliana.

Turistii se pot caza la pensiuni sau in camping. O noapte in camping costa 80 de lei pentru doua persoane, iar cazarea la o pensiune din zona: 100 de lei pe noapte.

VIDEO PROTVPLUS.RO