Litoralul vi se pare aglomerat? Aflati unde gasiti oazele de relaxare
Daca litoralul nostru vi se pare prea zgomotos si aglomerat aflati ca pe langa statiuni sunt ascunse si adevarate oaze de relaxare, unde puteti gusta un bors de peste adevarat ori specialitati din bucataria frantuzeasca.
Sunt cherhanale si restaurante amenajate in mijlocul unor podgorii sau pe malul apei. Dupa o vizita acolo, veti privi lumea cu alti ochi, promit gazdele.
La 30 de kilometri de aglomerata statiune Mamaia, aproape de comuna 23 August o frantuzoaica a amenajat un restaurant-crama. S-a indragostit de o ferma parasita si, dupa cinci ani de munca, a transformat-o intr-un mic domeniu.
E mai mult o bucatarie de creatie, in care proprietara, Anne Marie Rosenberg, gateste mancaruri romanesti. De pilda, o trilogie de piept de rata.
Rata merge cu un vin bun, pastrat in crama, unde temperatura este respectata cu sfintenie. Podgoria din jurul restaurantului da anual 7.000 de sticle de vin alb sau rosu.
La cativa kilometri de Vadu, tot la malul marii, dupa aproape 20 de minute de mers cu masina pe un drum de nisip, e o cherhana unde se gatesc numai specilitati din peste proaspat.
Daca ajungeti la cherhanua de la Vadu este musai sa gustati borsul de peste! Ce face borsul de peste atat de bun? Pestele proaspat: calcanul, scrumbia si hamsia.
Venind spre Mamaia, in mijlocul lacului Siutghiol, gasiti insula care poarta numele marelui poet Ovidiu. Ajungeti acolo numai cu vaporasul si, cand veti cobori, veti gasi o oaza plina de verdeata cu spatii de cazare si un restaurant pescaresc.
Dupa ce va saturati de peste, puteti admira culorile speciale din penajul paunilor adapostiti in rezervatia amenajata in zona.