Înghesuială mare la munte în acest weekend. Jandarmii au intervenit pentru a dispersa mulțimile

23-01-2021 19:20


În miezul iernii, vremea ne-a adus temperaturi de primăvară, cu o maximă de 16 grade. Stațiunile de la munte s-au umplut de oameni.

În Poiana Brașov au intervenit jandarmii, pentru că în fața cabanei Postăvaru era un munte de turiști, unul într-altul. Cei care nu respectau măsurile impuse de criza sanitară au fost sancționați.

Zona cabanei Postăvarul era plină de turişti, care nu mai păstrau distanța cerută de pandemie. Când au văzut imaginile, jandarmii montani au venit în control.

Jandarmii i-au somat pe cei de la cabană să oprească muzica şi să nu mai vândă băuturi alcoolice. Turiştii au fost dispersaţi iar unii au fost amendaţi.

Deatfel, întreaga staţiune a fost plină. Schiorii, de pildă, au aşteptat din nou la cozi uriaşe pentru telegondolă.

Doar sus, pe culme, au ajuns mai puţini.

Turist: "Aglomeraţie, lumea la coadă, sus pe vârf a fost superb, s-a putut sta, s-a putut face poze."

Aglomeraţia s-a format de la prima oră, pe DN 1, unde şirul de maşini părea nesfârşit.

Şofer: "Nu se poate, nu se poate. Europa când ne vede ce poate să zică de noi cu aceste drumuri catastrofale cât am stat? Vreo două ore şi venim de la Ploieşti."

Cu gândul la zăpadă şi vremea bună de la munte, călătorii au făcut haz de necaz.

Turist: "Ne-a întârziat, ne-a încurcat planurile, ne aşteaptă nişte domnişoare frumoase acolo şi s-au cam supărat că am întraziat."

De altfel, aglomeraţie a fost cuvântul zilei pe toată Valea Prahovei. Turiştii care s-au oprit la Sinaia şi au urcat la cota 1.400 au găsit şi acolo o mare parcare.

Din cauza aglomeraţiei, s-au înregistrat şi câteva accidente pe pârtii.


VIDEO PROTVPLUS.RO