În ultimul week-end de vară s-au strâns peste 120.000 de turiști pe litoral

Ultima actualizare: 29-08-2020 19:47

Ultimul week-end de vară este așa cum ne așteptam aglomerat la malul mării. S-au strâns peste 120 de mii de turişti doar în unităţile de cazare înregistrate.

Drumul spre mare a fost nu doar și greu și cu ghinion pentru mai mulţi turiști. S-a dat și testul răbdării pe plajă: găsirea unui loc sub soare.

Ceața, viteza şi neatenţia au dus la accidente în lanţ pe A2. Scăpat de emoțiile de drumului, poporul a dat năvală la plajă. La prânz, era aproape imposibil să găsești șezlonguri libere.

Iulian Tache - Administrator plajă: ”În ultimele două weekenduri au venit din ce în ce mai mulţi oameni, cred că îşi dau seama că se termină sezonul şi au început târziu, probabil unii au ieşit mai târziu din case şi vor să recupereze acum pe final. E perfect! Preţurile încep să scadă, iar vremea pentru sporturile nautice abia acum începe”.

Turistă: ”Mi se pare că vara parcă abia acum începe, este foarte frumos, este un sfârşit de august minunat şi am senzaţia că nu se mai termină niciodată şi n-aş mai pleca de aici!”

Turist: ”E mai bine acum ca înainte! Nu plouă, vremea e frumoasă!”

Românii au învățat din mers și partea cu rezervarea șezlongului din aplicație. Mai ales în cazul plajelor bine cotate, ori al celor care pur și simplu dau bine pe Instagram ori Tik-Tok.

Mihai Radu, administrator plajă: ”Și-au făcut rezervări pentru o perioadă de minim o săptămână, chiar poate şi mai mult, lumea foloseşte şi aplicaţia şi rezervă şezlongurile online”.

Cele mai aglomerate staţiuni au fost Mamaia, Eforie Nord, Costineşti şi Vamă Veche. Este și primul weekend cu prețuri reduse: 10 lei șezlongul, acolo unde era 20 sau 25, duminica trecută.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO