În ultimul week-end de vară s-au strâns peste 120.000 de turiști pe litoral

×
Codul embed a fost copiat

Ultimul week-end de vară este așa cum ne așteptam aglomerat la malul mării. S-au strâns peste 120 de mii de turişti doar în unităţile de cazare înregistrate.

Drumul spre mare a fost nu doar și greu și cu ghinion pentru mai mulţi turiști. S-a dat și testul răbdării pe plajă: găsirea unui loc sub soare.

Ceața, viteza şi neatenţia au dus la accidente în lanţ pe A2. Scăpat de emoțiile de drumului, poporul a dat năvală la plajă. La prânz, era aproape imposibil să găsești șezlonguri libere.

Iulian Tache - Administrator plajă: ”În ultimele două weekenduri au venit din ce în ce mai mulţi oameni, cred că îşi dau seama că se termină sezonul şi au început târziu, probabil unii au ieşit mai târziu din case şi vor să recupereze acum pe final. E perfect! Preţurile încep să scadă, iar vremea pentru sporturile nautice abia acum începe”.

Turistă: ”Mi se pare că vara parcă abia acum începe, este foarte frumos, este un sfârşit de august minunat şi am senzaţia că nu se mai termină niciodată şi n-aş mai pleca de aici!”

Citește și
coronavirus
România a depășit China la numărul cazurilor de COVID-19

Turist: ”E mai bine acum ca înainte! Nu plouă, vremea e frumoasă!”

Românii au învățat din mers și partea cu rezervarea șezlongului din aplicație. Mai ales în cazul plajelor bine cotate, ori al celor care pur și simplu dau bine pe Instagram ori Tik-Tok.

Mihai Radu, administrator plajă: ”Și-au făcut rezervări pentru o perioadă de minim o săptămână, chiar poate şi mai mult, lumea foloseşte şi aplicaţia şi rezervă şezlongurile online”.

Cele mai aglomerate staţiuni au fost Mamaia, Eforie Nord, Costineşti şi Vamă Veche. Este și primul weekend cu prețuri reduse: 10 lei șezlongul, acolo unde era 20 sau 25, duminica trecută.

 

 

Citește și...
Cum atacă inima noul coronavirus. Oamenii de știință sunt bulversați:
Cum atacă inima noul coronavirus. Oamenii de știință sunt bulversați: "Nu am mai văzut niciodată așa ceva"

COVID-19 este definită de oamenii de știință ca fiind o boală respiratorie, însă ultimele studii demonstrează că virusul SARS-CoV-2 afectează și alte organe importante, inclusiv inima.

România a depășit China la numărul cazurilor de COVID-19
România a depășit China la numărul cazurilor de COVID-19

Sâmbătă, la șase luni și câteva zile de la raportarea primului caz de COVID-19, România a ajuns la un bilanț de 85.833 și a depășit astfel China. Țara în care a izbucnit pandemia a raportat până astăzi 85.022 de îmbolnăviri, scrie HotNews.ro.

Record de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore în Ucraina
Record de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore în Ucraina

Ucraina a raportat un număr record de 2.481 de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, au anunţat sâmbătă autorităţile locale, după cele 2.438 de cazuri confirmate în ziua precedentă, informează Reuters.

Recomandări
Stoltenberg: Referendumurile false din Ucraina nu au nicio legitimitate şi încalcă flagrant dreptul internaţional
Stoltenberg: Referendumurile false din Ucraina nu au nicio legitimitate şi încalcă flagrant dreptul internaţional

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat referendumurile organizate de Rusia în Ucraina şi a afirmat că nu au nicio legitimitate. ”Reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional”, a transmis oficialul NATO.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Analiză Washington Post: „Când Putin spune că nu blufează ar trebui să îl credem”. Scenariile nucleare posibile
Analiză Washington Post: „Când Putin spune că nu blufează ar trebui să îl credem”. Scenariile nucleare posibile

Un analist de securitate națională din Statele Unite a avertizat asupra scenariilor privind atacuri nucleare din partea Rusiei, atât asupra Ucrainei, cât și asupra țărilor din Europa care fac parte din NATO.