Reduceri de până la 65% pe litoral, în weekend. Hotelierii, luați prin surprindere de valul de turiști

Ultima actualizare: 28-08-2020 19:56

Sfârșitul verii se anunță fierbinte și aglomerat și pe litoral. Sunt așteptați peste 100.000 de turiști în acest week-end, la malul mării.

Vor găsi un soare generos, cu temperaturi mari și prețuri mai mici decât în vârf de sezon, pentru că au început reducerile. Reprezentanții hotelurilor și pensiunilor spun că mai au doar câteva locuri, pentru cei care se hotărăsc pe ultima sută de metri să vină la plajă.

Mii de tineri au ocupat plaja din Vama Veche şi spun fericiţi ca pentru ei vara abia începe.

Bianca Marciuc: Temperatura este perfectă, sunt super happy că am voie să îl aduc şi pe căţelul meu. E o atmosferă frumoasă şi mă bucur din plin că mai sunt câteva zile şi vine toamna.
Reporter: Păi se simte că vine toamna?
Bianca Marciuc: Nu, nu se simte. Toată lumea vrea să prelungească vara asta mai ales prin ce am trecut în 2020"

Turist: "Până acum toate bune şi frumoase, nu ştiu, vremea încă-i bună, pe plajă e plăcu,t îs fete simpatice, muzica ziua... seara nu prea ai ce face, dar te bagi la somn"

Turiştii se bucură de mare, deşi stingerea se dă la terase la ora 24.00, iar în zonele aglomerate masca este obligatorie.

Paul Costea, barman: "Se bucura oarecum de libertatea pe care o avem acum chiar dacă suntem puţin restricţionaţi dar e frumos. Se anunţa foarte multă lume, locurile de cazare sunt ocupate şi rezervate de foarte mult timp"

Robert Gabriel, administrator plaja:  "Soarele tine cu noi şi distracţia merge din plin"

Aproape toate locurile de cazare sunt rezervate, anunţa patronatele din turism.

Raluca Hatmanu, Director Marketing Agenţie de Turism: "Ne uităm în calendar, într-adevăr este ultimul weekend de vară dar ne uităm şi afară, este cald, este frumos, marea este foarte prietenoasă. Începând de astăzi până duminică sunt hoteluri care practic au un grad de ocupare de 100%".

Zecheria Dilek, manager hotel: În weekendul acesta gradul de ocupare este de 100 %. Avem planificat să închidem pe data de 18 ultimul weekend fiind 18-20, dar spre surprinderea noastră telefonul încă sună".

Duminică este şi prima zi a Programului Litoralul pentru toţi, care vine cu ieftiniri de până la 65% la pachetele de minimum 5 nopţi. Şi şezlongurile sunt mai ieftine cu 30% în medie. Rezervările făcute de turişti arata ca staţiunile preferate sunt Mamaia, Eforie şi Vama Veche.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO