Ploile au facut praf o investitie de 700.000 EUR in Bran. Doua cladiri sunt gata sa cada dupa ce pamantul a luat-o la vale

Dată publicare: 07-08-2014 19:43
Dată actualizare: 10-08-2014 06:59


In Bran, ploile au naruit o investitie de 700.000 de euro. Doua cladiri care apartin de un complex turistic s-au crapat si sunt gata sa cada din cauza ca, imbibat de apa, pamantul de sub ele a luat-o la vale.

Chiar si drumul de acces in zona este afectat, iar autoritatile au restrictionat circulatia. Din pacate, cele doua constructii vor fi demolate.

Cele doua cladiri fac parte dintr-un complex turistic de patru stele si au fost inaugurate in vara anului trecut. In ele functionau un centru SPA si unul de agrement, destinate turistilor care se cazeaza in zona. Ploile abundente din ultimele luni au facut ca pamantul sa se miste periculos. Treptat, au aparut crapaturi si infiltratii, iar acum constructiile sunt efectiv rupte.

Pamantul a luat-o la vale si incetul cu incetul cladirea a fost rupta in doua. In pereti si in stuctura de rezistenta s-a creat o crapatura cat sa incapa un copil mic.

Primele semne ca se intampla ceva ciudat au aparut dupa Pasti.

Florin Ilie, proprietarul cladirilor: "290.000 de euro a costat cladirea de sus si 400.000 de euro a fost cladirea de jos. Nu stiu cato sa recuperam".

Alunecarea de teren a afectat si drumul din satul Sohodol.

Marian Terciu, ISU Brasov: "Vom face expertize ca sa vedem daca a fost afectata si conducta de gaz care alimenteaza casele din zona".

ISU a trimis pe teren mai multi specialisti care sa constate cat de grava este situatia.


VIDEO PROTVPLUS.RO