Festivalul Berbecului a ajuns la a 4-a ediție: pastramă, brânză în scoarţă de brad și plăcinte moldovenești
Turiștii care au hotărât să își petreacă acest sfârșit de săptămână pe Valea Asăului, din județul Bacău, au avut ocazia să participe la a patra ediție a Festivalului Berbecului.
A fost un răsfăț culinar "pe cinste". Organizatorii au pregătit berbec la ceaun, brânză în scoarţă de brad și plăcinte moldovenești.
Lăutarii au întreținut atmosfera, iar cei care la finalul zilei au mai avut un strop de energie, s-au relaxat în ciubăre cu apă fierbinte.
Turiştii care au vizitat Valea Asăului au avut parte de o zi superbă de toamnă şi de preparate tradiţionale de stână. În fiecare an, la coborâtul oilor de pe munte se organizează festivalul berbecului.
Bucătaresele și-au arătat măiestria, iar turiștii au fost răsfățați încă de la începutul zilei cu aperitive reci... ca la stână. Pastramă de oaie, cârnăciorii afumaţi şi slănina au fost la mare preţ...
Turist: "Așteptăm cu mare nerăbdare berbecuțul la ceaun și totul este foarte bine pregătit și gândit.”
Bărbații au fost mai curajoși și au atacat rapid platourile îmbelșugate. Doamnele au început mai timid, bucurându-se la început de soarele blând de toamnă. Atmosfera a fost întreținută de lăutarii din zonă. Domnii mai timizi au așteptat până a plecat echipa de filmare, ca să îşi demonstreze abilităţile de dansatori.
Organizatorii spun că restricțiile au rărit numărul participanților. Însă au fost respectate toate măsurile de siguranță, astfel ca fiecare musafir să se simtă protejat.
Simona Drilea, organizator: ”Din păcate, cu pandemia cu regulile toți trebuie să ne supunem și este bine și pentru clienți și pentru noi. Important este că a venit lume, important este că se simte bine toată lumea.”
Petrecerea s-a întins până târziu în noapte, iar organizatorii spun că nu au epuizat surprizele pentru oaspeți, păstrând și pentru ultima zi a săptămânii câteva bunătăți aduse special de la stânile din zonă.
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, turism, turisti, festival, traditional,
Dată publicare:
03-10-2021 07:45