Festival medieval la Curtea de Arges. Ambasadorul Chinei n-a rezistat provocarii unui cavaler si a luat sabia in mana

Ultima actualizare: 07-07-2015 00:30

Fosta Cetate de scaun a Tarii Romanesti - Curtea de Arges - a regasit atmosfera din vremea lui Neagoe Basarab.

Dupa defilarea prin oras, cavalerii si domnitele s-au oprit vivazi de Biserica Domneasca. Cavalerii si-au pus armura si au trecut direct la lupta, in timp ce domnitele i-au admirat sfioase de pe margine. Spre deliciul publicului, cavalerii au inceput lupta! Oaspetele de onoare al spectacolului medieval a fost ambasadorul Chinei, curios sa ne cunoasca istoria. N-a rezistat "provocarii" unui cavaler, asa ca sabiile au fost incrucisate!

Xu Feihong, ambasadorul Chinei: "Din pacate, nu cunosc artele martiale. Sunt foarte bucuros ca particip la acest festival medieval..."

Luptele cavalerilor medievali i-au tinut cu sufletul la gura mai ales pe cei mici, care au avut prilejul sa ia lectii de manuire a sabiilor.

Ostenii care au facut spectacol la Curtea de Arges sunt membri ai unui club de arte martiale istorice, din Bucuresti. Acest sport este doar un hobby la noi in tara, insa in alte parti ale lumii aduna mii de practicanti.

Razvan Marinescu, președintele clubului: "In ziua de azi copiii stau mult in fata calculatoarelor si joaca jocuri de strategie si au structura psihica formata pentru asa ceva. Bucuria mea cea mai mare e cand reusesc sa ii scoata din fata calculatoarelor si sa ii aduca in sala."

La festivalul medieval s-au oprit si mestesugarii, care recunosc ca s-au adaptat vremurilor moderne. Un domn respectabil nu mai face potcoave pentru cai, ci unele care servesc drept... talismane!

Fierar: "Facem o potcovita, pentru aducerea norocului in casa, in familie, se poarta la masini, la ateliere..."

Alt mester, din Valcea, dovedeste ca opincile stramosilor pot devi accesorii de fițe...

Festivalul se incheie pe 5 iulie, asa ca cine nu si-a facut inca planuri pentru acest sfarsit de saptamana, poate lua drumul spre Curtea de Arges.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO