Festival culinar la Sibiu fără telemea. De ce specialiştii spun că nu e "adevărată"
Judeţul Sibiu este anul acesta Regiune Gastronomică Europeană, iar în mai puţin de o lună aici sunt programate sute de evenimente menite să-i atragă pe turişti.
Restaurantele din oraşe, bucătării de la pensiuni şi producătorii locali vor pune pe mese tot ce ştiu să facă mai bine: preparate specifice, multe dintre ele, adaptate vremurilor.
Odată ajunşi în Sibiu trebuie să gustaţi sloiul de oaie cu mămăligă sau măcar un preparat din ''Gusturile Sibiului'' un meniu gândit special pentru acest an. În total sunt însă 3 sezoane gastronomice.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
În satele săseşti, dar şi în oraşele mici precum Cisnădie, Agnita şi Mediaş, vor fi organizate brunch-uri tematice pe parcursul a 25 de weekenduri. Turiştii care vor să participe la toate trebuie să plătească 75 de euro pentru un card de acces.
Pachetele turistice vor include în acest an şi o vizită la o stână.
Ioan Bebeșelea, chef: „Cred că ar trebui să ne lăudăm cu tot ce înseamnă produse din oaie, tocanuri de oaie, sloi, cârnat, brânzeturi de oaie, burduful de munte, adevărata brânză de sibiu, telemeaua find doar de 100 de ani apărută. Foarte mult să ne lăudăm foarte mult cu combinaţia de carne şi fructe moştenită de la saşi şi unguri: limba cu gem de maceşe, porc cu mere."
Se vor organiza inclusiv spectacole de gătit în direct.
Daniela Câmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu: „Actorii principali sunt producătorii locali, mici şi mari care ajung prin acest program să ducă produsele locale autentice pe mesele consumatorilor, fie că le consuma în restaurante sau pensiuni sau le cumpără şi le duc acasă."
Programul antrenează peste 8 milioane de euro, bani de la bugetul public, dar şi din cel european.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: Sibiu, mancare, alimente, masa, branza, Regiune Gastronomica Europeana, specialitati,
Dată publicare:
11-01-2019 18:26