Expoziție spectaculoasă de orhidee în Moscova, deși temperaturile sunt sub zero grade

Ultima actualizare: 17-01-2020 11:01

Locuitorii Moscovei au ocazia să intre, timp de câteva zeci de minute, într-un paradis floral.

Chiar dacă temperatura exterioară este sub zero grade, iar străzile sunt acoperite de zăpadă, cei ce merg la Grădina Botanică intră în atmosfera exotică a verii tropicale.

Vizitatorii sunt înconjuraţi de peste o mie de specii de orhidee, care mai de care mai rafinate şi mai colorate.

Expoziţia de orhidee a ajuns la cea de a 11-a ediţie, şi îi surprinde de fiecare dată pe moscoviţii care visează la vacanţele exotice.

La Grădina Botanică din Moscova au fost aduse peste 1.100 de soiuri diferite de orhidee, ceea ce transformă expoziţia în cea mai mare din Rusia dedicată acestor flori delicate.

Aici sunt orhidee în combinaţii de culori pe care nu vi le puteţi imagina că există în natură, iar expoziţia este o mândrie pentru organizatori.

Aleksey Reteyum, dir. Grădina Botanica: „Am folosit acest spaţiu istoric al acestei sere tropicale, care oficial se numeşte Sera Palmierilor, pentru a crea un fel de extravaganţă de iarnă, pentru că, în timp ce afară este iarnă şi este frig, vrem ca oamenii să pătrundă în vară, chiar şi pentru câteva momente."

Potrivit specialiştilor, orhideele există pe planeta noastră de aproape un milion de ani, şi au fost întotdeauna apreciate datorită culorilor speciale. Mai mult, în ultimii 200 de ani, crescătorii de orhidee au încercat să depăşească natura şi să creeze combinaţii de culori incredibile.

Sergey Isaev, îngrijitorul serei: „Florile au un fel de aspect magic, adesea seamănă cu gura unui animal. Aceasta seamănă cu gura unei maimuţe, aşa se crede, adesea se spune că arată ca o gură deschisă sau o bucată de carne. Acestea sunt comparaţiile pe care le fac oamenii pentru a descrie aceste plante când le văd prima dată."

Numeroşii vizitatori ai ineditei expoziţii s-au declarat încântaţi de spectacolul floral atât de rar pentru această perioadă a anului.

Expoziţia de la Moscova, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de vizitatori, este deschisă până în luna aprilie.

Citeste și...
Parteneri