Experienta de neuitat pentru copiii dintr-o tabara din Muntii Apuseni: Am descoperit o parte a Romaniei care m-a impresionat

Dată publicare: 04-09-2016 19:13
Dată actualizare: 07-09-2016 06:55


Peste 4 mii de fotografii - atatea au reusit sa faca 70 de copii stransi intr-o tabara organizata in Muntii Apuseni.

Aventura a fost una de neuitat pentru ca pustii s-au transformat in exploratorii adancurilor. "Speologii" au fost fascinati de tainele pesterilor vestite din Carpatii Occidentali.

 Tabara de speologie si fotografie subterana a adunat copii din 8 judete. Cu totii au explorat Muntii Apuseni timp de o saptamana. Au cercetat si pozat in amanunt cele mai spectaculoase zone turistice: Pestera cu Cristale de la Rosia, Pestera Ursilor, Ghetarul de la Scarisoara sau Groapa Ruginoasa.

Andreea, eleva: "Am descoperit o parte a Romaniei care m-a impresionat , cel mai mult mi-a placut la pestera de cristale."

Anca, eleva: "M-a facut sa apreciez mai mult natura din tara noastra si mi-a placut sa cunosc oameni noi."

Din pacate astfel de tabere sunt din ce in ce mai rare in ultimii ani. Asta si pentru ca baza de cazare pentru elevi a disparut sau a fost lasata in paragina dupa Revolutie. Profesorii care inca mai organizeaza "expeditii", spun ca tinerii au nevoie de iesiri mult mai dese.

Cecilia Vlajoaga, profesor : "Dezvoltam cunoasterea, dezvoltam personalitatea, puterea de participare la unele activitati care nu sunt in obiceiul lor."

In plus, taberele inseamna socializare fara telefon mobil, dar si distractie, cu foc de tabara inclus.


 


VIDEO PROTVPLUS.RO