Dubaiul, desemnat din nou cel mai scump oras pentru noaptea de Revelion. Care este pretul pentru o persoana
Pentru al doilea an la rand, Dubai a fost desemnat cel mai scump oras in care sa va petreceti noaptea de Revelion. Cam 500 de euro de persoana, mai mult decat ati fi cheltuit la New York sau Sidney.
Cei din Dubai au tras lozul cel mare: 15 milioane de turisti vin anual sa vada minunile si cheltuiesc cel putin 10 miliarde de euro.
Cel mai inalt, cel mai mare, cel mai stralucitor, sunt etichete pe care Dubaiul le poarta cu mandrie. Arabii au mizat pe apetitul turistilor pentru maretie, cand au ridicat din nisip orasul stralucitor de acum si n-au gresit deloc. E drept, au cheltuit pentru asta 350 de miliarde de dolari, dar sumele pe care reusesc acum se ia de la vizitatori sunt halucinante.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La fel cum sunt cele mai multe dintre obiectivele turistice unde vin puzderie de oameni. Asa e in Miracle Garden, cea mai mare gradina cu flori din lume.
Gradinile miraculoase atrag milioane de vizitatori in fiecare an care vin sa vada cu ochii lor, bineinteles minunea. Adica peste 45 de milioane de flori crescute in desert.
Are 70 de mii de metri patrati si a costat 11 milioane de dolari ca sa aranjeze panselutele, muscatele si galbenelele, flori rezistente la temperaturi ridicate, in diferite forme. Dar mai ales sa puna la punct un sistem costisitor de irigatii bazat pe recliclarea apelor uzate. Dar chiar si asa, florile sunt schimbate toate la fiecare 3 sau maximum 6 luni.
Ca sa ploua in Dubai, seicii sunt tentati, atentie, sa construiasca un munte ca sa schimbe temperatura si sa aduca precipitatiile atat de ravnite. Nota de plata se ridica la 432 miliarde de dolari, dar sunt gata sa o achite, dupa ce au investit alta jumatate de milion de dolari in cercetarea norilor.
Pana sa ii faca insa, vor sa ajunga la ei. Burj Khalifa, simbolul orasului, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cel putin nu cand vine vorba de marime, fiind celebra pentru faptul ca la cei peste 820 de metri, este cea mai inalta cladire din lume. Burj khalifa se vede de la 86 de kilometri. Adica daca ar fi in Bucuresti, s-ar vedea din ploiesti.
Nimeni nu rateaza ocazia sa-si faca un selfie de la etajul 124, unde ajungi cu un lift care te ridica 600 de metri pe minut, al treilea cel mai rapid de pe mapamond. De pe aceasta cladire s-a inregistrat si recordul pentru cel mai inalt salt de pe o cladire.
Burj Kalifa este atat de inalta incat arabii musulmani care locuiesc de la etajul 150 in sus trec mai greu peste Ramandan ca ceilalti. Explicatia este simpla, fata de ceilalti locuitori ai dubaiului, sunt cei care vad soarele cel mai mult.
Cand astrul apune, nu ratam ocazia sa vedem si cel mai mare parc stralucitor din lume, incantarea celor mici care vad aici o mare de beculete. Copiii cu varsta de pana in 3 ani intra gratuit, pe adulti ii costa aproximativ 70 de lei biletul.
Si nu se opresc din construit dovada ca si una din 4 macarale gigantice la nivel mondial se afla in Dubai.