Un scurt popas, intr-o zona de vis. Se numeste Transalpina. Aici, intr-un loc fabulos, inconjurat de trei creste de munti, s-au construit de curand peste 7 kilometri de partie si o instalatie cu aproape 100 de telegondole.

Iar resortul isi propune sa devina unul dintre cele mai moderne din tara pentru amatorii de schi.

La 140 de kilometri de Sibiu exista o minune: lacul Vidra numit si "inima albastra a Parangului." Aici, sapte partii ale celui mai nou complex de schi din Romania, Transalpina, isi propun sa rivalizeze cu domeniile schiabile din Austria si Elvetia. Intregul complex a fost construit cu fonduri de la Ministerul Turismului, iar investitia este una uriasa, 30 de milioane de euro.

Daca doriti sa ajungeti in acest taram minunat, aproape de soseaua Transalpina, aveti deocamdata doua variante: puteti veni pe Valea Oltului, iar din localitatea Brezoi o luati spre statiunea Voineasa, iar apoi ajungeti la langa lacul Vidra. Cea de-a doua varianta este cea dinspre localitatea Petrosani, urcati spre Obarsia Lotrului si ajungeti la destinatie.

Cele mai apropiate locuri de cazare sunt pensiunile din Obarsia Lotrului, aflate la 10 kilometri distanta.

Domeniul de schi Transalpina se intinde in prezent pe aproximativ 30 de hectare. In anii urmatori, autoritatiile vor sa extinda partiile pana la de 80 de kilometri. Pana la 31 ianuarie 2013, turistii vor beneficia gratuit de toate facilitatile: utilizarea partiilor, a telegondolei si a teleschiurilor.