Peste 20.000 de turisti pe Valea Prahovei. Zapada este buna, indiferent de statiune

Dată publicare: 23-12-2012 18:48
Dată actualizare: 26-12-2012 09:25


Valea Prahovei pare sa fie cel mai ravnit loc din Romania, zilele acestea. Cel putin 20.000 de turisti, cei mai multi din Bucuresti, au ajuns duminica in Sinaia, Predeal, Busteni sau Azuga.

Hotelierii i-au intampinat cu vin fiert sau cocktailuri - dupa stelele unitatilor de cazare. Unii turisti au preferat sa dea o fuga pe partie, altii s-au odihnit in hoteluri. Insa cei care au mers pe partii au facut o alegere buna.

Duminica nu a fost foarte aglomerat, la instalatiile de schi nu s-au format cozi, iar zapada este buna, indiferent de statiune. Si luni, schiorii impatimiti ar putea avea noroc de partii cat de cat libere, pentru ca cei mai multi hotelierii si-au invitat dimineata oaspetii la pomana porcului.

La Sinaia, turistii si-au facut astazi incalzirea pentru petrecerile de Craciun, de pe partie sau din hoteluri. Au sosit, in valuri, inca de dimineata, iar la pranz, parcarile erau deja arhipline.

Partiile erau inca libere, semn ca multi turisti au ales astazi sa se odihneasca. Cei care au ajuns totusi pe partie au poposit la un pahar de vin fiert, un carnat sau o costita de porc - mancarea cea mai cautata in acest zile.

Un domn care pare ratacit pe partia de la cota 1.400, imbracat in trening si pantofi, are planuri mari pentru aceste sarbatori: va sta la munte pana pe 12 ianuarie si fara cazare, va cheltui 3.000 - 4.000 de lei.

Daca vreti sa schiati de la baza partiei pana la cota 1.400, trebuie sa stiti ca o cartela de o zi costa 120 de lei.

Multi turisti, de 4 si 5 stele, au preferat sa se odihneasca astazi, in luxoasele receptii, unde au fost rasfatati cu cockteiluri.

Tarifele la cazare in aceste zile, in Sinaia, pleaca de la 100 de lei pe camera la doua stele si pot ajunge la 150 de euro la cinci stele.

Busteniul nu este la fel de cautat precum Sinaia sau Predealul, insa impresioneaza prin peisaj si tarifele mici la cazare

Am gasit insa si la Busteni, turisti pentru care banii nu conteaza, cum ar fi de exemplu un domn care a venit tocmai de la Roma.

Azuga este cea mai ieftina dintre statiunile de pe Valea Prahovei. Cu 300 de lei pe zi in buzunar te poti descurca linistit. Biletul de o zi pentru instalatiile de transport costa 135 de lei, iar inchirierea echipamentului de schi, 35 de lei.

Partiile Cazacu si Sorica insumeaza impreuna 6 kilometri de alunecare libera si sunt preferate de schiorii mai experimentati.

Exista insa si locuri pentru cei mai pretentiosi, cum ar fi un hotel de 5 stele. O camera depaseste 150 de euro pe noapte.

Predealul este considerat statiunea tinerilor. Aici, muzica rasuna toata ziua pe partie, iar voia buna este inclusa in pachetul de vacanta"

Preturile sunt mai mici la Predeal, de unde puteti inchiria cel mai ieftin echipament de pe toata Valea Prahovei: doar 30 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO