Delta Neajlovului, loc de escapadă pentru cei sătui de aglomerația din București
Cu ochii pe ceas, dar și cu bugetul firav după sărbători, mulți familiști au evadat în parcurile de aventuri din apropierea orașelor.
Pe lângă deja clasicele distracții - tiroliană, călărie și cățărat în copaci -, bucureștenii pot ajunge și în Delta Neajlovului, la 30 de kilometri de Capitală.
La o oră distanţă de Bucureşti se întâlnesc broscuţele gălăgioase, ascunse în stuf, cormoranii care pleacă în zbor razant cu luciul apei şi orăşenii care lucrează în corporaţii. Sunt exploratori mai degrabă prudenţi când vine vorba de ieşiri în natură.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Turist: „O dată pe săptămână e suficient.”
Oamenii au început să afle că o minune a naturii se lăsă în sfârşit explorată: Delta Neajlovului.
Gelu Palamaru: „1200 de hectare, 200 de specii de păsări, 60 de specii de peşti. Un miracol lângă Bucureşti.”
Un peisaj uluitor, pe care îl văd panoramic cei care urcă pe tiroliana.
O plimbare cu vaporașul turistic costă 20 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii. De aici încolo, vizitatorii trebuie să îşi gestioneze strict timpul, costurile şi energia. Cei mai comozi descarcă din portbagaj trotinete, biciclete, cărucioare şi role. Temerarii doar coboară din şa.
Tot cu sa, dar şi cu căpăstru, trei cai lipiţani aşteaptă cuminţi călăreţi sau pasageri pentru trăsura. Iar pentru 10 lei, un trenuleţ îi culege de pe alei pe cei obosiţi de alte distracţii.
Și natura, şi o afacere, trebuie pregătite cu luni înainte ca să dea roade. Aici e plantată o livadă. La vremea recoltei, părinţii vor plăti 10 lei, iar copiii vor primi un coş în care pot culege singuri prune, piersici şi cireşe.
Iar pasionaţii de gastronomie îşi pot alege din grădina mentă, cimbru sau busuioc, dar tot bucătarii gătesc.
Bucătar: „Gyros de porc, gyros de pui. Frigărui de porc, de pui, ceafă şi calamar la grătar. Este cu caşcaval şi brânza Halloumi.”
Pe malul lacului şi în apropierea grătarelor s-au refugiat şi cei care au mers spre comuna Cernica. Au fost atât de mulţi curajoşi cătaraţi în copaci, încât unii n-au reuşit să vadă semnele puse tocmai ca să protejeze natura.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!