Defileul Crisului Repede, preferat de pasionatii de rafting sau speologie. Turist maghiar: "Zona e plina de miracole"

Ultima actualizare: 29-06-2017 07:11

Daca sunteti in vacanta si vreti sa fugiti de canicula, gasiti racoare in defileul Crisului Repede, din Bihor. Zona este preferata de pasionatii de speologie sau rafting.

Pentru cazare, aveti variante multiple de la corturi sau casute pana la vile cu piscina.

Turistii au parte si de sporturi extreme, insa mai intai li se face un instructaj, iar echipamentul este obligatoriu format din costum de neopren si casca de protectie. Dupa citeva visle de acomodare, barcile pornesc in jos pe rau.

Reporter: "Ce senzatii traiti?"
Turisti: " Super-faine"
Reporter: "Adrenalina la maxim?"
Turisti: "Nu chiar la maxim, dar e bine si asa"
Turist: "Era frumos daca era Crisul mai mare, dar e bine si asa."

O tura costa 140 de lei persoana, iar elevii si studentii au 50% reducere.

In zona Suncuius sunt trasee turistice, care serpuiesc printre peisaje fermecatoare. Tot acolo se afla si pestera Ungurul Mare. In timpul vacantei, vin multe grupuri de copii sa viziteze pestera Ungurul Mare.

In zona, vizitatorii pot dormi in cort sau casute din lemn, pentru doar 35 de lei pe noapte.

Turist din Ungaria: "Foarte atractiva zona asta, imi place tare. E plina cu foarte multe miracole. Si mai ales in adancul pamantului."

Turist: "Cu turismul aicea am inceput si nu ne plictisim de zona: linistea, natura, sunt peisaje exceptionale, niste trasee care se poate face la orice varsta."

Cei mai pretentiosi pot opta pentru un hotel. Un sejur de vineri seara pana duminica este intre 280 si 400 de lei, cu mesele incluse.

Parteneri