Mersul cu animalul de companie pe litoral, misiune grea. Doar 20 de hoteluri din 1.000 ii accepta pe prietenii necuvantatori


Ultimul update: Joi 29 Iunie 2017 07:11
Data publicarii: Luni 26 Iunie 2017 19:16
Categorie: Stiri Turism

Turistii care merg pe litoralul romanesc in vacanta vor sa-si ia cu ei si prietenii necuvantatori. Problemele apar la receptia hotelurilor, dar si pe plaje sau in restaurante.

Din aproximativ o mie de hoteluri, doar 20 accepta animalele de companie. O alta piedica o reprezinta faptul ca legea interzice accesul cainilor pe plaja si prevede amenzi, asa ca acestia nu-si pot insoti stapanii la scaldat.

Pe litoral, cele mai multe hoteluri care accepta animale de companie sunt in Mamaia. Nu veti gasi insa camere special amenajate, cu locuri pentru prietenii necuvantatori. De asemenea, daca vreti sa va cazati impreuna cu cainele, trebuie sa platiti suplimentar.

Cristina Dragan, manager hotel: "Turistii nostri pot veni cu animale de talie medie cu carnetul vizat la zi. Contra unui cost de 40 de lei pe zi, ii insotesc in camera. Nu e organizat fix ceva pentru catei, doar ca le acceptam accesul."

Aurelian Marin, agent de turism: "In general, pretul este de 20-25% din costul de cazare, dar sunt si situatii in care se poate ajunge la 50% din contravaloarea unui loc de cazare."

Majoritatea hotelurilor accepta doar animale de talie mica si medie. Daca aveti un caine mare, ar fi bine sa inchiriati un apartament in sistem privat. Majoritatea proprietarilor accepta animale de companie.

Si proprietarii teraselor de pe litoral au inceput sa fie mai permisivi cu iubitorii de animale, iar unii le permit sa vina la masa insotiti de patrupede. Stapanii animalelor trebuie sa tina insa cont de mai multe reguli.

Administrator terasa: "Imbratisam cu drag ideea de a permite accesul animalelor pe terasa, nu si in restaurant. Atata timp cat stapanii isi tin animalutele in lesa, obligatia turistilor este de a strange dupa animalute nevoile si de a-i potoli in cazul in care deranjeaza ceilalti turisti la masa."

Potrivit Legii Apelor, pe plaja, accesul cu animalele de companie este interzis. Cine nu tine cont de regula, risca o amenda de pana la 20.000 de lei.

Gabriel Ticu, administrator plaja: "Le spunem politicos ca nu au voie cu animale de companie. Unii inteleg, altii nu vor sa inteleaga si nu le inchiriem sezlonguri, ii refuzam."

Legea ii nemultumeste pe iubitorii de animale. Aproape 9.000 dintre ei au semnat o petitie online si cer sa le fie permis animalelor de companie - despre care spun ca sunt membri ai familiei - pe plaje. Deocamdata, demersul lor a ramas fara vreun raspuns.

VIDEO PROTVPLUS.RO