De ce renunta hotelurile din Romania la sistemul "all inclusive"
O formula de mare succes la turci, bulgari si greci se dovedeste un fiasco in Romania. Este vorba despre vacanta "all inclusive" pe litoral care atrage mii de turisti in tarile vecini.
La noi putinele hoteluri care au preluat reteta acum cativa ani renunta la ea in aceasta vara.
Hotelierii nostri spun ca romanii prefera sa manance mai mult la terase si sa aiba libertate de miscare. Adica sa nu depinda de un program fix pentru masa. Totusi, aceiasi oameni se adapteaza perfect la sistemul "all inclusive" atunci cand trec granita. In Romania, sistemul a fost adoptat in iulie 2008, in incercarea disperata a hotelierilor nostri de a mai retine pe plajele noastre romanii deja vrajiti de concurenta. A fost preluat in 12 hoteluri de 2, 3, 4 si chiar 5 stele, dar in vara aceasta doar patru hoteluri mai ofera "all inclusive".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dintre cele 294 de hoteluri de pe litoralul romanesc, din Mamaia pana in Vama Veche, doar patru se incapataneaza sa mentina acest sistem. Unul este in Saturn, altul in Jupiter si doua in Mamaia. Turistii sustin ca la noi oferta este saracacioasa.
Un calcul al agentilor de turism arata ca o persoana plateste pe litoral cel putin 100 de lei pe zi pentru mancare in afara hotelului. Daca cineva opteaza pentru "all-inclusive" la unul dintre cele patru hoteluri ramase in schema, de vara aceasta va plati 80 de lei pe zi, aproximativ cu 25% mai mult decat pentru un pachet cu mic dejun inclus.
Weekend furtunos pentru Vali Vijelie. Misterul fetei care nu l-a mai vrut