Cum se vede litoralul romanesc prin ochii strainilor: preturi mici, conditii proaste, distractie

Dată publicare: 14-08-2011 21:00
Dată actualizare: 31-10-2012 20:01


Litoralul romanesc ii imparte pe turistii straini in doua tabere. Unii care n-ar mai veni a doua oara, altii care vad in statiunile de aici o experienta ce merita repetata.

La capitolul dezavantaje vest-europenii enumera plajele murdare si serviciile cam precare, in timp ce atuurile sunt costurile mici si distractia nocturna.

Desi s-au stabilit in Italia, sotii Stanciulete vin cu fiica lor in Romania la mare. 3 ani la rand s-au cazat in Mamaia insa pentru vara lui 2011 au coborat stacheta, ca sa faca economii.

Pentru vacanta si-au chemat si prietenii din Germania. Chiar daca s-au cazat la Eforie, merg zilnic tot pe plaja din Mamaia. N-au stiut ca vor da peste valuri de alge si de aglomeratie.

O alta romanca din Milano nu e prea entuziasmata de experienta de anul trecut, cand a ales un complex de vile de langa Constanta.

"Nu aveau nimic special un pat cu o masa sa pui ceva si un dulapior mic. In italia la 2,3 stele gasesti mult mai multe conditii."

Si totusi in statiunile de la noi am intalnit destui turisti straini, majoritatea aici pentru prima data in viata. La recomandarea unor prieteni romani de la Paris, care le-au vorbit despre preturi mici, doi francezi au sosit la Neptun. Nu vor plaja, ci piscinele interioare ale hotelului, de unde litoralul se vede ceva mai frumos.

Un olandez sustine ca desi unii hotelieri fac eforturi, imaginea statiunilor e cam sifonata de alti hotelieri care n-au prea facut modernizari.

Exista, insa si multi turisti straini multumiti ca avem preturi mici, oameni prietenosi si statiuni ceva mai animate decat in alte parti. Sunt cei care cauta viata si mai putina liniste, pentru vacanta lor.

Din pacate e tot mai greu pentru hotelieri sa atraga straini si in afara perioadelor de varf ale sezonului. Daca nu facem eforturi minime sa ne fidelizam clientii, in curand pe litoralul nostru ar putea fi doar romani.


VIDEO PROTVPLUS.RO