S-au terminat sezlongurile. Sute de mii de romani, in concediu pe litoral. VIDEO

Dată publicare: 13-08-2011 12:30
Dată actualizare: 24-10-2012 05:23


Este limpede ca acesta este cel mai aglomerat weekend la malul marii din 2011. Vanatoarea locului pe plaja, la terasa, in restaurant, i-a facut pe turisti sa sufere. Peste 250.000 de oameni s-au mutat la mare si asta doar din numaratoarea oficiala.

Dezmortiti dupa ore de condus, cei mai multi dintre turistii ajunsi sambata la mare au privit cam fara speranta spre plaja arhi-plina. Se asteptau sa fie aglomerat, dar nici chiar asa.

Pentru prima data in aceasta vara, cei care inchiriaza sezlongurile au dat din umeri depasiti de cerere.

Si daca ar mai fi avut, tot nu s-ar fi gasit loc unde sa le mai intinda. A fost plin ochi si la umbra, dar si pe stanci unde cateva doamne si domnisoare unse bine cu crema de protectie, au incercat sa prinda tot bronzul.

Singura problema, observata doar de parintii cu copilasi, au fost valurile pline de alge in putrefactie.

Toata lumea a vrut sa incapa in localurile ieftine, cu supa, cartofi si snitele ca acasa, unde un pranz a fost cel mult 50 de lei.

Miile de oameni care au ajuns pe litoral abia daca se dau dusi de pe plaja. Nici la ora 19, sambata seara, nu puteai gasi un loc numai pentru tine pe nisip. Erau 28 de grade in aer si apa marii era numai buna dupa o zi incinsa.

Iar atmosfera se anunta pe masura si mai tarziu, cand, statiunea Mamaia va vibra de muzica unui festival house care va dura 72 de ore si la care sunt asteptati cei mai cunoscuti dj.

De altfel, acesta este si cel mai aglomerat week-end de la noi. Oamenii au venit pregatiti sa stea trei zile, adica si luni, de Sfanta Marie. Mai mult, de duminica, vor putea vedea in Portul Constantei navele care participa la zilele marinei.

Tags: litoral, turism, munte,


VIDEO PROTVPLUS.RO