Croaziere pe mare, în Delta Dunării şi la Galaţi, de Paște. Ce primesc turiștii

Dată publicare: 26-04-2021 17:52
Dată actualizare: 26-04-2021 22:53


În cazul în care anul acesta de Paşte nu vreţi să întindeţi mese îmbelşugate, ci mai degrabă să vă plimbaţi şi să staţi la aer curat, trebuie să ştiţi că în această perioadă se fac croaziere, pe mare, în Delta Dunării, dar şi la Galaţi.

Acestea pot dura între 4 ore şi 4 zile şi costă de la câteva sute lei până la câteva sute de euro.

Un catamaran a costat aproape 10 milioane de euro. Construcţia navei a durat trei ani, iar la bord pot urca în mod normal până la o mie de persoane. Nu este deocamdată cazul din cauza restricţiilor.

Olivia Stanciu, asistent Manager: „Am adus DJ locali şi naţionali recunoscuţi, vom avea diverse evenimente, cu diverse spectacole şi sunt sigură că persoanele invitate vor beneficia de un program extraordinar şi de voie bună, de momente frumoase. Rezervările sunt deja la o capacitate de 50%.”

Adrian Sasu, manager general: „Sâmbătă de 1 mai vom avea două ieşiri, una de dimineaţă pentru familii astfel încât şi copiii să se poată bucura de acest iaht catamaran, vom începe undeva la 10 dimineaţa până la ora 14, şi apoi o croazieră de seară, la ora 16 până la ora 21.”

O croazieră de 4 ore costă între 250 şi 350 de lei. În acest preţ intră prânzul sau cina, nu şi băuturile.

Şi în Delta Dunării a apărut prima navă de croazieră din acest an. Are o capacitate de 77 de persoane care pot fi găzduite în 33 de cabine de 4 stele. Sejurul poate dura 4 zile, timp în care turiştii vor vizita toate cele 3 braţe ale Dunării. Se fac opriri în porturile din Delta, la Ismail în Ucraina, dar şi în pădurea Letea, unică în Europa.

Un sejur în Delta Dunării pe o navă de croazieră costă 750 de euro pentru doi adulţi, cu pensiune completă.

Şi în Galaţi o companie organizează de Paşte excursii pe Dunăre ce pot dura până la 6 ore.

O astfel de excursie poate costa de la 100 până la 300 de lei, în funcţie de durată şi este adresată grupurilor de la 5, la 11 persoane. Iar copiii au gratuitate.

Marieta Gagu, reprezentant firma de transport pe Dunăre: „Cu pornire din portul Galaţi, şi destinaţia va fi către insula Cailor, unde se pot vedea cai sălbatici şi alte înaripate, către Baltă Mică a Brailei şi către braţul Măcin.”

Organizatorii folosesc bărci rapide şi fac croaziere de o zi în Delta Dunării.


VIDEO PROTVPLUS.RO