Copii aduşi la un târg vânătoresc din Bacău, să recunoască animalele ucise
În Bacău se desfășoară în acest weekend cel mai mare târg de vânătoare și pescuit din țară. Pasionații au ocazia să vadă cele mai noi apariții din domeniu.
Asta în timp ce vânătorii au pus ceauunele pe foc și cei care au trecut pragul expoziției au putut gusta tochitură de mistreț, friptură de căprioară ori păstrăv afumat în cetină de brad.
Vânătoarea și pescuitul au ținut pasul atât cu vremurile cât și cu prețurile. La ediția cu numărul nouă a târgului, expozanții au venit cu ultimele noutăți în domeniu iar prețurile sunt și ele pe măsură. Un cuțit făcut din oțel special și mâner sculptat manual poate ajunge și 500 de euro.
Comerciant: „ Acesta este un samnai și miez din pulbere care ne oferă un tăiș senzațional rezistent. Cornul este cu sculptură manual și teacă cu carving."
Impresionați au fost și pustii, după ce vânătorii au scos la expoziție trofeele cele mai valoroase.
Copil: „Am recunoscut nevăstuica, lupul, porcul mistreț, căprioara și am mai recunoscut vulpea."
Cât timp cei mici studiau curioși exponatele, părinții au analizat standurile cu ultimele tehnologii în vânătoare și pescuit.
Participant: „Suntem începători și suntem curioși. ”
Reporter: „Ați început să investiți?”
Participant: „Încă nu, de acum să vedem prezentările și apoi să vedem ce avem de luat."
Pofticiosii au avut ocazia să se răsfețe cu cele mai bune bucate, pregătite chiar acolo.
„Am încercat să pregătim o tocăniță de mistreț la ceaun. Se tranșează mistrețul se pune la fiert și când carnea este scăzută la jumătate se introduce zarzavatul ceapă roșiile ardei gras pătrunjel. Se lasă 20 de minute să tragă gust și apoi punem sare piper. "
Organizatorii spun că sutele de vizitatori garantează succesul târgului.
Adrian Titianu, organizator: „Zic eu că este peste celelalte ediții în mod special că au apărut mai multe trofee decât ne așteptam noi. Comisia de evaluare a omologat undeva la 90 de trofee dintre care mai mult de o treime au îndeplinit baremul punctajului de aur. "
Cei care sunt curioși pot vizita și astăzi expoziția, dacă nu pentru a se pune la punct cu ultimele noutăți, măcar pentru a-și satisface papilele gustative cu bunătățile pregătite de vânătorii experimentați.