Bărbat confundat cu un mistreț, împușcat în picior de colegul de vânătoare, în Vaslui

Ultima actualizare: 13-08-2019 17:53

O partidă de vânătoare s-a încheiat sângeros, în judeţul Vaslui. Luni noapte, un bărbat de 52 de ani şi-a împuşcat accidental un coleg, pe care l-a confundat cu un mistreţ.

Victima, de 67 de ani, a ajuns de urgenţă la spital cu un picior distrus de un glonţ. Poliţiştii fac cercetări pentru uz de armă fără drept şi vătămare corporală din culpă.

Partida de vânătoare la mistreţ era autorizată şi se desfăşura pe un fond de vânătoare din zona Negrești. Puţin după miezul nopţii, unul dintre vânători a pus arma la ochi şi a ţintit ceea ce credea el că ar fi un animal. Şi-a rănit însă foarte grav colegul, în picior. Atât victima, cât şi bărbatul care a tras sunt vânători cu experienţă şi buni prieteni, spun toţi cei care îi cunosc.

Mihai Moraru, primarul comunei: "Din ce am auzit, a fost un accident de vânătoare, unde o persoană a împuşcat-o pe cealaltă. Păcat, dânşii sunt vânători vechi, renumiţi. E un caz regretabil, speram să fie bine."

Un echipaj SMURD a preluat rănitul în stare gravă şi l-a transportat la spitalul de urgenţă din Vaslui. Medicii de aici au decis transferul rapid la Iaşi.

Ruda victimei: "Cred că a fost o greşeală, nu are nicio duşmănie cu nimeni. Are copil în italia, face vilă la băiat. Îmi pare foarte rău nici nu pot să mă gândesc la aşa o nenorocire. Să păţească ceva rău. Nu m-am gândit."

Ana Rinder, managerul Spitalului de Urgenţă Vaslui: "Pacientul a fost adus în timpul nopţii la UPU cu o fractură deschisă femur drept, prin împuşcare, cu importante afectare vasculară. I s-a acordat primul ajutor şi a fost transferat la Cinica de Chirurgie Vasculară Iaşi."

Bărbatul împuşcat a fost operat luni noapte. Chirurgii au reuşit să oprească hemoragia şi să-i salveze viaţa rănitului. O anchetă a început în acest caz.

Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui: "Poliţiştii de la Arme Vaslui fac cercetări după un incident vânătoare, în urma căruia un bărbat 67 ani din comună Ştefan cel Mare a suferit o plagă împuşcată. În cauză a fost deschis dosar penal pt uz de armă fără drept şi vătămare corporală."

Vânătorul de 52 de ani care şi-a împuşcat accidental colegul ar putea ajunge în închisoare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

aaCLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO