20.000 de turisti pe Valea Prahovei. Tot mai multi romani aleg muntele pentru a-si petrece concediul

Dată publicare: 09-08-2011 13:26
Dată actualizare: 04-10-2012 13:39


In plin sezon de vacante statiunile de pe Valea Prahovei au devenit un adevarat furnicar. Hotelierii isi freaca mainile de bucurie ca au cu 10% mai multi turisti decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Desi nu e weekend, la Sinaia, Busteni si Azuga sunt acum 20.000 de turisti.

Miile de oameni veniti aici spun ca muntele le ofera tot ce si-ar putea dori in concediu: racoare, aer, peisaj, chiar si plaja.

Vremea foarte buna din aceste zile a sporit numarul turistilor de pe Valea Prahovei.

Sinaia numara acum peste 8.000 de turisti, Busteniul 6.000, iar Azuga 2.000. Numarul ar putea fi chiar mai mare pentru ca in aceasta statistica nu au fost luati in seama cei care s-au cazat pe la particulari.

Cat de aglomerat este muntele in acesta perioada se vede cel mai bine la telecabina din Busteni. Zilnic se face o coada uriasa, iar oamenii asteapta rabdatori chiar si patru ore numai sa ajunga in Platoul Bucegilor, devenit acum un autentic loc de promenada.

Pentru unii, telecabina in sine este o atractie. Cu peste 4 kilometri lungime si 1400 de metri diferenta de nivel, aceasta instalatie este cea mai lunga din Romania si a doua din Europa de Est.

Dupa 14 minute de "plutit" deasupra prapastiilor, turistul ajunge la altitudine de 2200 de metri.

Asteptarea le este rasplatita turistilor din plin. Vremea este excelenta in aceste zile la munte. Se poate face chiar plaja, iar raurile si cascadele sunt locuri ideale de scaldat.

Aglomeratia face ca telecabina sa-si prelungeasca programul ore bune. Turistii nu se dau repede dusi de pe munte si se aseaza la coada mult dupa ora de inchidere oficiala.

In weekend numarul turistilor se dubleaza pe Valea Prahovei.

Tags: turism,


VIDEO PROTVPLUS.RO