Cât de dezolant a ajuns să arată un loc turistic din România odinioară faimos în Europa


Ultimul update: Miercuri 10 Aprilie 2019 07:05
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2019 18:30
Categorie: Stiri Turism

Proiecte mari şi realizări mici pentru cei care se ocupă de soarta Salinei Slănic Prahova, care continua să îşi asteapte turiştii în condiţii dezolante.

Drumul întortocheat şi denivelat către mâna de sare şi puţinele dotări pentru oamenii dornici să stea câteva ore într-un aer sănătos, fac ca totul să aştepte marea schimbare. Iar în timp ce promisiunile cresc, numărul vizitatorilor scade.

Hotel, centru spa, restaurante, cafenele şi o biserică. Toate la 210 metri adâncime, în inima unui munte de sare care se întinde pe 53 de mii de metri pătraţi.

O comoară îngropată în nepăsare şi incompetență

Acesta este însă doar un vis al societăţii care deţine mina de sare de la Slănic Prahova. Până când se vor găsi 9 milioane de euro pentru ca acest proiect să devină realitate, angajaţii minei se lauda cu investiţii minime.

Radu Ene director de turism Salrom: "Vreau să vă spun că avem un plan de dezvoltare a acestei mine excepţional".

Reporter: "Are în acest moment societatea aceşti bani?" 

Radu Ene: "Nu sunt în măsură să vă răspund la această întrebare."

Bani ar fi, însă Consiliul Judeţean Prahova vrea să fie şi el partener la administrarea Salinei. Situaţia Salinei este jalnică.

Anul trecut, o maşină cu mai mulţi turişti israelieni care vizitau mina s-a răsturnat. 18 pasageri, printre care şi 10 copii, au fost răniţi.

Ulterior, un reportaj marca Inspectorul PRO a dezvăluit că firma care se ocupă de transportul turiştilor foloseşte autovehicule vechi şi poluante care circulă, uneori, şi fără inspecţiile tehnice periodice.

Salina este recunoscută la nivel european pentru microclimatul foarte sănătos pentru plămâni, pentru tratarea reumatismului, dar şi în cazul afecţiunilor cardiovasculare.

Locul rămâne, însă, deocamdată, o comoară îngropată în nepăsare şi incompetență.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO