Casutele din Laponia unde Aurora Boreala poate fi admirata direct din pat. Cat costa o noapte de cazare in plin sezon
Cei care vor sa admire in toata splendoarea Aurora Boreala se pot caza in niste casute din Laponia care seamana cu un iglu cu acoperis de sticla.
Cand apare fenomenul nocturn, turistii primesc un telefon de alarma de la receptie, cum este apelul de trezire in hotelurile obisnuite.
Cei cazati in aceste "iglu"-uri cu acoperis de sticla pot sa admire direct din pat fascinantul spectacol al Aurorei Boreale. Hotelul Artic are 30 de asemenea casute situate in Laponia, la vreo 25 de kilometri de Rovaniemi, bine cunoscutul "sat" al lui Mos Craciun. Adica departe de lumea agitata si de luminile artificiale ale oraselor.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
"Fiecare ar trebui sa includa aceasta experienta in lista sa personala de dorinte. Sa nu rateze sansa de a admira Aurora Boreala, un spectacol atat de pur, care nu poate fi imitat. Niciodata nu vei vedea de doua ori la rand exact acelasi model de lumini", spune un turist.
Aurora Boreala apare cand "vantul solar" - adica particulele incarcate electric expulzate de soare - "bombardeaza" campul magnetic terestru. Unele din aceste particule patrund in atmosfera, in dreptul polilor magnetici ai Pamantului. Si interactioneaza cu atomii de oxigen si azot din aer, care ajung astfel sa straluceasca.
Bineinteles, cei mai multi turisti vor doar sa vada spectacolul, nu isi prea bat capul cu explicatii stiintifice.
Angajatii hotelului stau cu ochii pe cer si urmaresc ce se intampla, in locul clientilor. Cand e cazul, vestesc, printr-un apel telefonic, aparitia fenomenului cunoscut si sub numele de Luminile Nordului.
"Uneori se vede cum apare o luminita pe cer, poate sa dureze o jumatate de ora, poate chiar o ora pana cand fenomenul se intensifica. Apoi dau telefonul de "alarma". Cateodata, cand trebuie sa astept si o ora, as vrea sa grabesc lucrurile: "Hai, mai puternic, mai puternic!"" - spune un angajat al hotelului.
In sezonul de varf, din decembrie pana in ianuarie, o noapte in "iglu"-ul de observatie, cu pat pentru doua persoane, costa 499 de euro.