Statiunile balneoclimaterice de la noi incep sa semene cu cele din strainatate

Dată publicare: 14-08-2011 21:17
Dată actualizare: 16-08-2012 23:23


Multe dintre statiunile balneoclimaterice de la noi, precum Sovata sau Govora, incep sa prinda parfumul celor din occident.

Nu o spun doar autoritatile care se lauda cu investitii, ci mai ales turistii. Invatati cu rasfatul hotelierilor din afara, au fost surprinsi sa afle ca si aproape de casa pot fi multumiti.

Cel putin de cand a fost amenajat lacul de agrement, in Sovata este la fel de mare agitatie ca si in statiunile de pe Valea Prahovei.

Doar preturile sunt considerate un pic prea mari.

Parfum de occident spun turistii ar fi prins si o alta statiune, de pe Valea Oltului - Calimanesti. Legenda spune ca, la recomandarea medicului Carol Davila, Napoleon al III-lea s-ar fi tratat cu apa minerala adusa de la izvoarele de aici.

Mai ales cei care sufera de reumatism se scalda in apele de aici.

Oameni de peste mari si tari, atrasi de hotelurile cu saloane de aromaterapie sau bai in bazin cu apa sarata, vin si la Ocna Sibiului.

Statiunea a fost pana de curand doar zona turistica, dar acum a devenit si zona balneoclimaterica.

La Govora, va fi deschis in curand un muzeu balnear, iar la Praid si in Covasna, autoritatile promit vor investi in drumuri si in centre de informare turistica. Iar planurile merg si mai departe. Si numarul turistitilor din aceste statiuni a crescut in ultimii ani.


VIDEO PROTVPLUS.RO