Aventură cu parapanta în Micul canion al României. Are o vechime de 60 de milioane de ani
Dacă iubiţi aventura şi nu v-aţi făcut planuri pentru aceste zile, nu e prea târziu să porniţi spre Micul canion al României - la Râpa Roşie, în Alba, sau la Rimetea.
Sunt zone spectaculoase, preferate de cei pasionaţi de zborul cu parapantă. Şi este loc la înălţime şi pentru începători.
E nevoie de mult curaj să te avânţi deasupra crestelor, dar senzaţia pe care o ai atunci când pluteşti nu poate fi descrisă în cuvinte. Asta spun iubitorii acestui sport care aleg zona rezervaţiei naturale Râpa Roşie pentru asemenea aventuri.
Bogdan este inginer şi de 12 ani este pasionat de acest sport.
Bogdan Oprea - Clubul Sportiv " The Raven": "E ca şi cum ai fi o pasăre care zboară deasupra câmpurilor şi vede tot. Investești undeva spre 2000-2500 de euro, un echipament second hand şi cursul de zbor inclus. Cel mai lung zbor la Râpă Roșie e un zbor de de 152 de km şi aterizare în apropierea Odorheiului Secuiesc."
Cunoscută şi că Micul Canion al României, Râpa Roşie are o vechime de 60 de milioane de ani.
Florin Toncean, voluntar Societatea Ornitolgică România, filiala Alba: "Râpă Rosie se aseamănă cu un canion. Cei care doresc să viziteze vin pentru peisaj, pentru aspect, pentru spectaculozitatea ei."
Şi la Rimetea, tot în Alba, ajung mulţi sportivi care adoră să zboare cu parapanta. Iar câţiva tineri din Cluj Napoca vin cu o invitaţie pentru curajoşi, de 1 mai. Una la înălţime.
Un zbor cu parapanta poate dura între 2 minute şi o jumătate de oră, iar preţul pentru o astfeld e experienţa variază între 50 şi 250 de lei.
Rimetea este o regiune unde curenţii sunt excelenţi pentru zborul cu parapanta, iar cei care ajung deasupra munţilor Trăscăului pot admira Cetatea Colţeşti şi Piatra Secuiului - ambele de o frumuseţe aparte.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!