Al doilea cel mai mare velier din lume, la Regata Marii Negre de la Constanta. "Asa ceva in Romania nu s-a mai facut"

Dată publicare: 06-09-2016 20:28
Dată actualizare: 09-09-2016 06:52


Sezonul estival nu s-a incheiat inca la malul marii. Turistii sunt asteptati in acest weekend la spectacolul celor mai frumoase nave cu panze din lume. Regata Marii Negre va avea loc in portul Constanta, unde velierele pot fi vizitate gratuit.

Cu toate panzele sus, 13 veliere au oferit la prima editie, in urma cu doi ani, o priveliste impresionanta. Acelasi spectacol inedit ii asteapta pe turisti, incepand de joi, in portul Constanta. Vor fi prezente sase nave de mari dimensiuni din Rusia, Bulgaria si Polonia, carora li se va alatura Bricul Mircea. Vedeta va fi insa nava ruseasca Kruzenstern, al doilea cel mai mare velier inca functional din lume, cu o lungime de 113 metri.

Alin Vintila, organizator: "Accesul catre port va fi liber pentru pietoni. Vor fi 16 trenulete cu o capacitate de 500 de locuri care vor circula permanent de dimineata pana seara pentru accesul publicului."

Peste 1.000 de ofiteri, marinari si cadeti vor defila vineri seara pe strazile din Constanta. Pe timpul celor patru zile ale Regatei, seara vor fi concerte. Vor urca pe scena Vama, Vunk si Loredana si totul se va termina cu un spectaculos foc de artificii.

Duminica dupa-amiaza bijuteriile plutitoare vor porni spre Novorossysk, Rusia, iar de acolo spre Soci. Portul final este Varna, Bulgaria.

Ambroziu Duma, Administratia Porturilor Maritime Constanta: "Asa ceva in Romania nu s-a mai facut, suntem pionieri in aceasta zona. Asemenea evenimente se petrec regulat in Marea Nordului, Oceanul Atlantic, Marea Mediterana."

Decebal Fagadau, primarul orasului Constanta: "Vine intr-un moment in care practic sezonul estival nu s-a incheiat. Vom avea si Festivalul International de Teatru Independent, avem etapa Europa de triatlon, avem Campionat de bob skeleton, deci iata daca vin pentru Regata vor putea impusca mai multi iepuri dintr-odata."

Cei care vor veni la mare in acest weekend se vor bucura in plus de tarife reduse: o noapte de cazare intr-o camera dubla costa in Mamaia, in medie, 200 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO