Doar 3 romani din 10 mai iau masa la restaurant. Si totusi, a crescut numarul localurilor
Din ce in ce mai multi romani considera o iesire la restaurant un lux. Asta, desi ar avea de ales intre 37.000 de localuri si cafenele cate sunt deschise in toata tara.
Banii le lipsesc oamenilor, nu bunele intentii si in aceste conditii, vor rezista pe piata doar carciumile care aduc ceva nou, au vad si preturi onorabile. Adica nu mergi la un restaurant italienesc si gasesti, in meniu, tochitura.
La doi pasi de birou, in inima Capitalei, Diana si Teona iau un pranz usor. O crema de sfecla cu ghimbir. Iar in sala de mese nu miroase niciodata a sarmale.
Profitul este decent, cat sa tina afacerea in viata. Din pacate, potrivit unui studiu comandat de compania Visionwise, doar trei romani din zece mai ies din casa pentru a lua masa la restaurant. Mai putin decat in anii trecuti desi, paradoxal, numarul de baruri si restaurante a crescut.
"Cele mai frecventate restaurnate in momentul de fata ar trebui sa aiba cel putin 3 ingrediente - sa respecte retetele, atmosfera si sa fia aproape de birouri" este de parere Ioana Matu, redactor la Ziarul Financiar.
Singurii linstiti, dar numai vara, sunt proprietarii de terase, care traiesc bine pentru ca vand bere si mici in cantitati industriale.