„Nu o luati de la zero!” Vezi parerea lui Pantilimon despre situatia de la Poli Timisoara

26-05-2012 12:45


Costel Pantilimon esarfa Poli Timisoara

 Primul portar român care a devenit campion al Angliei este în vacanţă şi stă pentru câteva zile în Timişoara. Costel Pantilimon a asistat la un meci trist al lui Poli, săptămâna trecută, 4-0 cu Juventus Bucureşti, însă cu doar 200 de spectatori.

 Pantilimon nu a avut şansa să joace decât în Cupa Angliei şi în Cupa Ligii pentru Manchester City, din cauza formei excelente a lui Joe Hart. Totuşi, spune că portarul englez e cel mai bun prieten al lui de la City.

Mai aştepţi medalia de campion al Angliei? Eşti, totuşi, al doilea portar al lui City.
Sincer, sunt doar bucuros că am ieşit campion. Nu dau aşa mare importanţă pe medalie. E un factor minor. Important e că noi am reuşit ceea ce nu s-a mai întâmplat de foarte mulţi ani la Manchester City.

Cum te-a schimbat acest sezon petrecut în Anglia?
Te schimbă foarte mult, din punctul de vedere al mentalităţii şi al comportamentului. În bine, nu pot să zic că în rău. Dar am avut o educaţie bună şi în anii petrecuţi la Poli. A fost o perioadă frumoasă şi cred că am plecat cu nişte lucruri foarte bine învăţate de aici.

Ai fost martor la invazia suporterilor gălăţeni pe teren, când Poli a luat titlul. Îţi închipuiai că, după exact un an, vei trăi bucuria de pe Etihad Stadium?
De acea perioadă nu vreau să îmi aduc aminte, ci doar de bucuria pe care am avut-o nu demult. Îmi doream foarte mult un trofeu, mă bucur că l-am obţinut.

Ai revenit la Timişoara în vacanţă şi ai văzut-o pe Poli jucând cu stadionul aproape gol. Cum a fost?
Îmi pare rău că Poli a ajuns atât de rău. Nu mai e nici echipa în prim plan şi nici lumea nu mai vine la stadion. Dar sper să se rezolve acest lucru şi să revenim cât mai repede în prima ligă.

Ce crezi că ar trebui făcut?
Nu pot să vorbesc eu, cred că sunt alţi oameni care au habar şi ştiu să managerieze această situaţie. Eu doar atât pot să spun, că îmi doresc să o văd din nou pe Poli în prima ligă.

Crezi că suporterii ar accepta un nou artificiu, gen fuziune, sau e mai bine ca Poli să o ia de la zero?
Singura soluţie ar fi aceea de a promova foarte repede. Nu cred că cineva şi-ar dori să o ia de la capăt, din Divizia D. Această echipă, până acum un an de zile, a fost calificată în play-off-ul Champions League şi nu şi-ar dori nimeni să o vadă în liga a patra. Sper să se rezolve situaţia de aşa natură, încât anul următor, dacă nu se poate chiar anul acesta, Poli să fie în prima ligă.

Cei mai buni prieteni: Hart şi Kolo Toure

La anul te vedem câştigând şi Champions League?
E prea departe, nu vreau să spun ce va fi de acum încolo. Eu zic că suntem o echipă cu potenţial, la început de drum, s-au făcut foarte multe investiţii, sunt foarte mulţi jucători care au venit nu demult, de un an-doi. Noi sperăm ca, uşor-uşor, să începem să câştigăm şi mai mult.

Când îl scoţi din poartă pe Hart?
Nu ştiu, asta nu e o întrebare pentru mine. Doar antrenorul ştie. Rămâne ca eu să mă pregătesc foarte bine, să fiu apt şi pregătit 100% pentru fiecare meci.

Pentru a juca mai mult, ai prefera să fii împrumutat?
Nu aş vrea să vorbesc despre acest lucru în momentul de faţă. Sunt în vacanţă şi pot să spun că a fost un sezon minunat, în care am fost foarte fericit.

Cât de mare e distanţa între fotbalul nostru şi cel englez?
Eu apreciez fiecare jucător din prima ligă. Nu aş vrea să fac o comparaţie, pentru că nu şi-ar avea rostul. Sunt două campionate total diferite. În Anglia se investesc foarte mulţi bani. Şi aici a fost o perioadă în care s-au investit mulţi bani, acum este o perioadă mai slabă din acest punct de vedere. Sper să se schimbe acest lucru în cel mai scurt timp.

Ce te-a impresionat cel mai mult în fotbalul englez?
Calitatea jucătorilor. Toţi sunt foarte buni. Fiecare echipă este la un nivel foarte ridicat.

Care sunt cei mai buni prieteni ai tăi din lotul lui City?
Mă înţeleg bine cu toată lumea, dar, dacă mă întrebi de jucători de care am fost mult mai apropiat, pot să-i numesc pe Joe Hart şi Kolo Toure.

Balotelli cum e?
E chiar un jucător deosebit. Într-adevăr, a apărut cu câteva chestii prin presă, dar atunci când este în vestiar şi la antrenament dă sută la sută şi încearcă să fie total pentru echipă. Ce face în afara terenului e problema lui.

„Fanii lui Poli, la acelaşi nivel cu cei ai lui City”

Fanii englezi cum sunt?
Eu am plecat de la un club care are cei mai minunaţi suporteri din ţară. Mi-a plăcut foarte mult şi aici, nu pot să fac o comparaţie cu fanii din Manchester. Am trăit clipe frumoase pe stadionul din Timişoara. Şi acolo, într-adevăr, stadionul este plin meci de meci şi lumea, într-adevăr, îşi doreşte să vadă fotbal. Dacă e să mă întrebi, suporterii lui Poli sunt la acelaşi nivel cu cei ai lui City.

Te-a deranjat că nu ai fost chemat la naţională?
Nu. Ştiu care este situaţia, domnul Piţurcă a spus că încearcă să convoace doar jucătorii care joacă la echipele de club. Încerc să fac tot ce pot să joc la echipa mea de club. Asta e situaţia acum, sper să se rezolve în curând şi să pot să joc şi eu mai mult, pentru că îmi doresc să fiu la echipa naţională, îmi place acolo.

Campionatul românesc l-ai mai urmărit?
Da. Şi la Liga a II-a m-am uitat, bineînţeles, mai mult la Poli. Ce pot să zic? Felicitări campioanei, felicitări lui Poli, că a reuşit din punct de vedere matematic să promoveze. Păcat că nu se poate din alte puncte de vedere.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO