Vitezomanul Cristi, noul erou al Timisoarei! El este pustiul care i-a umilit pe dinamovisti

Ultima actualizare: 25-07-2013 00:00
cristian barbut

 Mijlocaşul de 18 ani, Cristi Bărbuţ, a marcat un gol şi a contribuit la celălalt în victoria lui ACS Poli cu Dinamo (2-0). Evoluţia foarte bună a debutantului şi numărul mare de spectatori au fost surprizele meciului din prima etapă a Ligii I.

 Încă din sezonul trecut, când a debutat în Liga a II-a, Cristi Bărbuţ a început să fie comparat cu Gabriel Torje. Are aproximativ aceeaşi înălţime, joacă pe acelaşi post, poartă numărul 25 pe spate (cel pe care îl purta Torje la Timişoara) şi principal lui calitate este viteza.

Jucătorul care a împlinit 18 ani în urmă cu trei luni a debutat în Liga I în meciul cu Dinamo. După ce a centrat la reuşita de 1-0 a lui Szabolcs Szekely, Bărbuţ a marcat golul al doilea al lui ACS Poli după o cursă de peste 50 de metri, recuperând o minge în propria jumătate de teren şi depăşindu-I în viteză pe cei din banda stângă dinamovistă. S-a oprit în careu, unde a şutat la colţul scurt, devenind eroul suporterilor noii echipe a Timişoarei.

Are un frate atlet

Puştiul-minune locuieşte cu părinţii şi fratele său, în cartierul Iozefin din Timişoara. Casa e plină de medalii, câştigate însă de fratele său, Andrei (19 ani), campion naţional de patru ori consecutiv la 4X400 ştafetă şi vicecampion balcanic la cros. „Acum, Andrei este plecat la un concurs la Bucureşti. M-a sunat şi m-a felicitat după meci, acum aştept şi eu rezultatul lui, ca să pot să-l felicit. Suntem foarte apropiaţi şi ne susţinem unul pe altul”, spune mijlocaşul dreapta al lui ACS Poli.

Cristi a început fotbalul la Dolee Flonta Giroc, iar în 2011 a ajuns la Dinamo, unde nu a prea fost băgat în seamă. “Nu prea s-au interesat de el, stătea într-un cămin, trebuia să-şi spele singur echipamentul, o săptămână nici nu i-au dat să mănânce. Nu era asta o problemă, dar când i-am sunat să-i întreb ce au de gând cu el, mi-au spus că nu au nevoie de atleţi. I-am spus copilului să se urce în tren şi să vină la Timişoara”, a povestit impresarul lui Bărbuţ, Cristea Opria, pentru Pro Sport.

Cristi e comparat cu Gabi Torje, dar nu e fan al Barcelonei, precum internaţionalul de 23 de ani. “Eu nu sunt noul Torje. Eu sunt Bărbuţ. Mai e mult până la Torje, el e la un nivel foarte înalt, unde eu voi putea ajunge doar cu multă muncă şi seriozitate. Există comparaţia aceasta, deoarece ne asemănăm foarte mult prin viteză şi înălţime. Când am început să mă uit la fotbal, îmi plăcea foarte mult Adi Mutu, el a fost primul meu idol dintre fotbalişti. Acum, îmi place Cristiano Ronaldo, e cel mai complet fotbalist. Visez să ajung la una dintre forţele Europei. Ţin în mod special cu Real Madrid”, a declarat Bărbuţ.

18.000 de oameni, asistenţă peste aşteptări

Organizatorii meciului cu Dinamo se aşteptau la cel mult 15.000 de spectatori, însă timişorenii au venit în număr mare la stadion. Chiar dacă majoritatea membrilor vechii galerii a Politehnicii nu au fost la meci, iar Peluza Sud a fost pe jumătate goală, tribunele I şi a II-a s-au umplut. Numele adversarului, dar şi faptul că la Timişoara se joacă din nou fotbal de Liga I i-a atras pe spectatorii neutri sau mai puţin pătimaşi, care pot trece mai uşor peste modul în care ACS Poli s-a înfiinţat.

Sursa FOTO: Sebastian Tataru

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO