Velcea ii raspunde lui Robu: "Nici mie nu mi s-au adus jucatorii pe care i-am vrut"

Nicolae Robu si Vali Velcea

 Antrenorul lui ACS Poli nu a vorbit, de vineri pana azi, cu primarul Timisoarei, care a postat un mesaj de nemultumire in urma meciului pierdut de timisoreni la Brasov. Velcea a reactionat printr-un interviu acordat, la rece.

 Primarul Timişoarei a scris pe facebook vineri seara următorul mesaj: “LA ACS POLI SE IMPUN MASURI FERME ! SI LE VOM LUA ! Este inadmisibil sa renuntam atat de usor la anumiti jucatori cu care, de bine de rau, am reusit sa promovam, pt a face experimente paguboase!”

Reacţia la rece a lui Vali Velcea o puteţi citi mai jos, într-un interviu acordat pentru stirileprotv.ro şi prosport.ro.

Postul dumneavoastră e în pericol şi în realitate sau doar pe facebook?
Eu ar trebui să vă răspund dacă postul meu e în pericol? Există consiliu de administraţie...

Aţi simţit chestia asta în realitate?
Nu. Nu am simţit-o. Eu ştiu un singur lucru, că am început să plecăm la drum în acest proiect atât de frumos şi cel puţin prima parte a lui s-a realizat promovând din Liga a II-a în Liga I. Mai ştiu că s-a pus un obiectiv sportiv, locurile unu-zece, suntem în el în acest moment şi pot spune o grămadă de lucruri despre ceea ce am mai realizat cu această echipă, şi din punct de vedere financiar, că am reuşit să aducem şi lumea la stadion, deci bani de pe bilete, bani de la televiziune, că am promovat şi sunt sume frumoase, aşa că nu cred că se pune problema în acest moment, dar, dacă se va pune în discuţie, probabil voi fi şi eu anunţat.

De vineri încoace, aţi vorbit cu domnul primar?
Nu. Este în concediu. Eu nu deranjez oamenii în concediu. Dar am să îl sun şi am să vorbesc şi cu dânsul şi cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, pentru că aşa este normal, să discutăm şi să le explic tot ce înseamnă fenomen fotbalistic în interiorul echipei şi este corect să audă de la mine, care am fost acolo, sunt implicat şi cred că am o anumită responsabilitate ca să pot să explic şi chiar şi o credibilitate.

Citește și
Nicolae Robu la stadion
Velcea, reconfirmat ca antrenor la Timisoara. Vezi ce a spus Robu dupa intalnirea cu jucatorii
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Vi se pare normal că nu v-a căutat şi totuşi şi-a postat nemulţumirile pe facebook?
E normal să fim supăraţi la un moment dat, nu putem fi foarte bucuroşi atunci când pierdem. Acum, domnul primar, ştiţi foarte bine, este foarte sociabil prin această reţea de socializare. Mie nu îmi place facebook-ul, dar, în schimb, la telefon, pot vorbi. Dar consider că această discuţie e bine să o avem faţă în faţă, nu la telefon. Şi să fim pregătiţi pentru aşa ceva, pentru că la cald putem spune multe. Eu îl înţeleg şi pe dânsul şi pe alţii.

Aţi spus înainte de startul campionatului că mai aveţi nevoie de jucători. La următoarea întâlnire cu conducerea, le veţi spune din nou asta?
Nu. Pentru că ei ştiu foarte bine asta şi eu nu sunt un tip de antrenor plângăcios. Sunt foarte responsabil şi am pornit în acest proiect riscându-mi cariera puţin. Dacă se va putea face ceva din punctul de vedere al transferurilor pe mai departe, cu mare plăcere o să antrenez jucătorii care vor veni. Dacă nu, nu. Nu are rost ca să mai repet, pentru că ne vom lovi de acelaşi lucru în legătură cu jucătorii pe care-i cer. Ori că sunt bătrâni, ori că nu avem bani şi costă mult, ori că n-a jucat sau te miri ce problemă.

Coca a primit ultima şansă vineri?
Nu. De ce?

Pentru că a greşit din nou.
Probabil că, până când o va primi pe următoarea, dacă o va primi, va trebui să se antreneze şi să-şi vadă de treabă mai departe. Este component al lui ACS Poli, trebuie să se antreneze, pentru că asta e meseria lui.

Nicola merită să joace meci de meci sau nu are cine să-l înlocuiască?
Nicola merită să joace atunci când merită şi joacă. Marovic joacă atunci când merită şi va juca. Cel care va merita, Acela va intra pe teren. E foarte uşor să vorbeşti de la distanţă, nevăzând această echipă cum se antrenează. Eu pot spune acest lucru.

Aveţi vreun regret legat de schimbările efectuate la Braşov?
N-am niciun regret, pentru că tot ceea ce fac, fac cu maximă convingere şi responsabilitate. Singurul meu regret este că a trecut o perioadă de timp peste jucătorii noştri, care au făcut un salt valoric foarte mare şi mi-aş fi dorit ca, din greşelile care au apărut, să avem mai multă personalitate şi responsabilitate.

Vă referiţi la greşelile din meciurile precedente.
Da. Şi mă refer şi la meciul de la Braşov. Spre deosebire de alte meciuri, când se greşea o dată, imediat repara colegul celui care greşea. Din păcate, în utlimele două meciuri, practice tot o greşeală individuală a fost urmată de altă greşeală. A fost o greşeală înlănţuită. De la cornerul din minutul 94, am şi zbierat să ţină mingea, la mingea ajunsă la Boldea, la a juca înainte, mingea dată la Poparadu, la a face preluare greşită şi a degaja în primul om, la offside, la greşeala lui Coca, de a ieşi din poartă nepermis şi aşa mai departe. Au fost patru-cinci greşeli înlănţuite ale jucătorilor, plus cea a arbitrului.

De ce daţi gol cu om în minus şi primiţi gol în superioritate numerică?
Nu se poate explica. Atunci când ai superioritate numerică, intervine o anumită relaxare a jucătorului şi a echipei. Trebuie să ai ştiinţa jocului extraordinar de bine dezvoltată şi să aplici ceea ce ţi se cere. Iarăşi revenim la mentalitate, revenim la personalitatea şi responsabilitatea jucătorului. Când eşti în inferioritate, te automotivezi şi strângi puţin rândurile, că aşa este românul la greu, nu în toate situaţiile şi se autodepăşeşte. Se nimereşte să-ţi mai iasă şi să câştigi.

Deci e o problemă psihică la jucători?
O problemă de mentalitate, de responsabilitate şi personalitate. Şi aia vine din valoarea ta de jucător. Asta nu se poate antrena.

Nu se poate corecta?
Nu se poate corecta, se poate câştiga în timp. Să înveţi din greşeli. Să ştii că ai păţit-o şi după aceea o să fii mai grijuliu.

Veţi mai trece prin astfel de greşeli?
Sută la sută voi mai trece, aşa mi-a fost sortit, să mai am şi parte de asemenea meciuri în cariera de antrenor.

Credeţi că reacţia de nemulţumire a primarului a apărut acum, după două înfrângeri, pentru că în primele etape l-aţi răsfăţat cu rezultate neaşteptat de bune?
Probabil că este şi un aspect al rezultatelor care au fost în startul campionatului. Nu am fost supuşi deocamdată niciunei stări de nemulţumire. Iată că a venit şi starea asta şi eu o consider normal, înţeleg, dar analiza trebuie făcută la rece, pe dovezi. Reacţia primarului este una normală, dar ar trebui să fiu şi eu supărat, pentru că nici mie nu mi s-au adus jucătorii pe care i-am vrut.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Ioan Mera s-a antrenat cu ASU Politehnica: „Suporterii au dreptate, echipa asta e curată”
Ioan Mera s-a antrenat cu ASU Politehnica: „Suporterii au dreptate, echipa asta e curată”

 Fostul fundaş al lui Poli e supărat pe cei de la ACS, care nu l-au primit la antrenament. „Nu mă aşteptam la aşa ceva de la Vali Velcea, dar oamenii se mai schimbă”, spune Mera.

Velcea, reconfirmat ca antrenor la Timisoara. Vezi ce a spus Robu dupa intalnirea cu jucatorii
Velcea, reconfirmat ca antrenor la Timisoara. Vezi ce a spus Robu dupa intalnirea cu jucatorii

Nicolae Robu a oferit mai multe detalii legate de echipa care va juca din sezonul viitor pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Primarul Timişoarei a avut o discuţie de o oră cu Vali Velcea şi cu jucătorii prezenţi la reunirea de astăzi.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.