Un palat tiganesc de 300.000 de euro a fost demolat astazi de reprezentantii Primariei Timisoara

Ultima actualizare: 08-10-2012 09:08

 Caz greu de imaginat la Timisoara. Un palat tiganesc de peste 200 de metri patrati, a fost pus la pamant astazi de reprezentantii Primariei, la 3 ani dupa emiterea dispozitiei de demolare.

Operatiunea a demarat in forta in 2009, dar s-a impotmolit dupa ce buldozerele primariei nu au mai putut intra in curtea casei din cauza molozului rezultat de la demolarea mansardei.

Intreaga poveste a inceput in urma cu 3 ani, dupa ce vecinul tiganilor, deranjat de constructia care a fost ridicata pe o parte din proprietatea lui, a castigat in instanta demolarea cladirii.

Cand au aflat ca palatul in care au investit 300.000 de euro va fi daramat, rudele proprietarilor casei au protestat pe holurile Primariei din Timisoara intr-un mod inedit. Ei s-au legat cu lanturi pentru a atrage atentia asupra lor. Vecinul familiei de tigani nu s-a lasat si a obtinut in instanta o decizie prin care primaria este obligata sa demoleze cladirea pana la temelii. In aceasta dimineata, o echipa de muncitori, angajata de Primaria Timisoara a inceput sa demoleze cladirea cu doua etaje.

Suparata foc, familia proprietarului si-a varsat naduful pe reporteri. Vecinul familiei de tigani, cel care a facut plangeri peste plangeri atat in instanta cat si la primarie, spune ca a trait, in tot acest timp, cu frica in san.

Reprezentantii Primariei Timisoara au costatat ca in acte, familia respectiva avea o autorizatie de constructie pentru 86 de metri patrati, insa cand s-au apucat de lucrare, s-au extins cu inca 100 de metri patrati.

In Timisoara, de la inceputul cruciadei indreptate impotriva palatelor tiganesti construite ilegal, doar trei case au fost demolate pana in prezent.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO