Turistii straini au parcare gratuita la Timisoara,fara sa stie. Robu: Oricum numarul lor este sub 1%

Ultima actualizare: 04-05-2013 01:01
timpark

 Timpark functioneaza in Timisoara de aproape doua luni, iar de o luna turistii care au masini cu numere din strainatate pot parca gratuit.

 Chiar daca au trecut 27 de zile de cand consilierii locali au aprobat un Proiect de Hotarare prin care turistii care ne viziteaza orasul, au parcare gratuita, pe indicatoarele Timpark montate in oras nu exista aceasta informatie.

Sutele de indicatoare montate din zece in zece metri dau informatii asupra modului de plata al parcarii, insa niciunul dintre acestea nu ii lamuresc pe turisti asupra modului in care trebuie sa plateasca stationarea intr-o zona cu plata. Practic, daca un turist vine din strainatate, in Timisoara, nu stie ca poate beneficia de facilitatea de a nu plati pentru parcare.

Primarul Nicolae Robu spune ca “ar fi trebuit sa se monteze si astfel de indicatoare”, insa nu vede acest lucru ca pe o problema. “Nu stiu de ce nu s-au montat pana acum. Oricum numarul celor care parcheaza in Timisoara masini cu numere straine este unul foarte mic, sub 1%”, a declarat primarul Timisoarei.

Ideea ca turistii straini sa aiba parcare gratuita in Timisoara, i-a venit primarului intr-o conferinta de presa, in urma cu o luna si jumatate. In acel moment, nimeni din conducerea Administratiei Domeniului Public, firma care coordoneaza sistemul Timpark, nu stia de existenta acestei facilitati. Dupa doua saptamani, ideea a fost materializata printr-un Proiect de Hotarare adoptat de Consiliul Local. Chiar si asa, consilierii au considerat ca aceasta facilitate, precum si intregul regulament de functionare al serviciului Timpark, au fost realizate “pe genunchi”.

Dupa aproape o luna de cand a fost aprobat Proiectul de Hotarere in Timisoara nici macar un indicator care sa ii informeze pe turistii straini ca pot parca gratuit in zonele cu tarif.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO