Turistii si-au rezervat deja un loc la munte. In unele statiuni au fost ocupate peste 90% din camere

04-12-2012 14:17


straja

 Prima zapada care a cazut in acest sezon i-a facut pe turisti sa isi rezerve din timp un loc in statiunile montane,de sarbatori. Gradul de ocupare in spatiile de cazare este de peste 50%, iar la Arieseni 98% din locuri au fost rezervate.

La Straja, turistii au rezervat pana in acest moment 50% din totalul spatiilor de cazare in perioada Craciunului. Pentru noaptea de Revelion, aglomeratia este si mai mare. Nu mai putin de 90% din camerele de la hoteluri si pensiuni au fost rezervate. Tot aici, primii fulgi de nea din noul sezon au inceput sa cada duminica, iar stratul de zapada atinge 15 centimetri.  De asemenea, in statiune au fost construite o telegondola si un telescaun care le vor facilita turistilor accesul catre partii.


Cei care vor sa isi petreaca sarbatorile de iarna la Arieseni, trebuie sa se grabeasca pentru a mai prinde un loc. Aici, gradul de ocupare al spatiilor de cazare a ajuns pana la 98% si asta doar pana la inceputul lunii decembrie. Prima zapada din acest sezon a cazut luni, insa stratul de nea are aproximativ 5 centimetri. Sezonul de ski va fi deschis in perioada 10-15 decembrie, atunci cand stratul de zapada va depasi 30 de centimetri. Momentan nu exista un tun de zapada artificiala la Arieseni, insa administratorul partiei, Dan Gligor, spune ca anul viitor statiunea va avea mai mult ca sigur o astfel de alternativa.


In statiunea Parang, pentru Craciun, au fost rezervate deja 50% din spatiile de cazare disponibile, iar pentru Revelion au fost ocupate deja 70% din camere. A nins duminica si luni, insa temperaturile scazute nu au tinut foarte mult. Stratul de zapada nu depaseste 10 centimetri si nici nu exista un tunuri de zapada care sa permita accesul primelor skiuri pe partie.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO