Toate unitatile comerciale din Timisoara, la control: "Majoritatea functioneaza fara autorizatie"

04-06-2013 12:26


Piata 700 Timisoara

 In Timisoara au inceput controalele. Toate unitatile comerciale au inceput sa fie verificate de catre politistii locali pentru ca, se pare, o mare parte dintre acestea nu detin autorizatie de functionare.

 Amenzi de pana la 10.000 de lei. Atat risca fiecare unitate comerciala care nu detine o autorizatie de functionare. Potrivit primarului Nicolae Robu, “majoritatea covarsitoare” a acestora functioneaza in Timisoara fara a avea o autorizatie de la primarie.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “In regim de urgenta, va fi un control in tot orasul, la toate unitatile comerciale pentru verificarea detinerii de autorizatie de functionare. Interesandu-ma la acest capitol, am aflat ca traditia in Timisoara este ca majoritatea unitatilor comerciale, atentie, majoritatea covarsitoare, sa functioneze fara autorizatie. Lucrul acesta s-a asezat in orasul nostru pe post de normalitate”.

In prima faza, patronii care nu detin autorizatie de functionare vor fi amendati. Apoi acestia trebuie sa intre in legalitate, iar daca nu vor face acest lucru, vor fi amendati in mod repetat. Cat despre modul in care au ajuns aceste unitati sa functioneze fara autorizatie, potrivit primarului, a fost un continuu cerc vicios: “obiceiul a fost sa se ciubucareasca la inceput si cei care au luat ciubucuri, au inchis apoi ochii”.

Autorizatiile de functionare pentru spatiile comerciale trebuie innoite anual.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO