Teroristul din Arad care fabrica bombe, iese din arest. Magistratii Curtii de Apel au decis sa fie arestat la domiciliu

Ultima actualizare: 20-03-2014 00:28
Remus Vasut

 Remus Vasut, tanarul cercetat pentru acte de terorism, dupa ce a fost ridicat de trupele antitero din locuinta sa (localitatea Ghioroc), acolo unde pregatea bombe care puteau arunca in aer o cladire intreaga, va iesi de dupa gratii.

 Tanarul cercetat pentru acte de terorism si nerespectarea regimului materialelor explozive se afla in stare de arest preventiv, pana cand instanta va da o sentinta in cazul sau. Astazi insa, la prelungirea mandatului de arestare preventiva, magistratii de la Curtea de Apel Timisoara au hotarat sa il cerceteze in stare de arest la domiciliu, potrivit noului Cod Penal.
Prin urmare, Remus Vasut va merge acasa, unde va fi supravegheat de politisti, insa acest lucru se va intampla numai daca procurorii nu vor depune contestatie la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Aradeanul de 24 de ani a fost prins la sfarsitul anului 2013, in urma unei operatiuni antiteroriste coordonata de DIICOT, Serviciul Roman de Informatii si Politia de Frontiera Timis. Individul, extrem de periculos, a fost ridicat din localitatea Ghioroc unde pregatea bombe ce puteau arunca in aer o cladire intreaga.

Remus Vasut a fost prins in flagrant, dupa ce un agent SRI sub acoperire a negociat luni de zile fabricarea a doua bombe artizanale care, spun procurorii, ar fi urmat sa ajunga intr-un spatiu public. Tanarul a acceptat sa le produca si tot ce a cerut in schimb a fost un pistol.

Suspectul insa neaga toata povestea care s-a conturat in jurul sau si sustine ca a vrut doar se distreze de Revelion, iar ceea ce-a confectionat nu erau bombe, ci artificii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO