Operatiunea Seatbelt. Peste 1000 de persoane, amendate pentru ca nu purtau centura de siguranta

Ultima actualizare: 20-03-2014 00:28
Centura de siguranta

 In ultima saptamana, politistii din Timis au dat nu mai putin de 1150 de sanctiuni contraventionale persoanelor care nu purtau centura de siguranta atunci cand se deplasau cu autoturismele.

 Actiunea de verificare s-a desfasurat in cadrul operatiunii „Seatbelt”, desfasurate de Organizaria Politiilor Rutiera din Europa (TISPOL).

Astfel, in perioada 10-16 martie, politistii de la rutiera au actionat pe principalele artere din municipiul Timisoara dar si pe drumurile judetene si nationale pentru a verifica daca soferii si pasagerii din autoturisme poarta centura de siguranta. In urma actiunii, oamenii legii au amendat 1150 de persoane pentru ca nu purtau centura cand se deplasau cu autoturismele.

„Nefolosirea centurii de siguranta si celelalte abateri care pun in pericol siguranta traficului rutier(excesul de viteza, efectuarea unor manevre riscante de depasire, neacordarea prioritatii celor in drept etc.) conduc la ranirea grava a persoanelor implicate in evenimente rutiere”, au transmis reprezentantii Politiei Timis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO