STATIUNEA SEMENIC
La Semenic sunt sase partii de schi, atat pentru incepatori, cat si pentru si pentru schiori avansati.
Localizare
Muntele Semenic face parte din Muntii Banatului si se afla in sud vestul Romaniei, la 40 de kilometri de Resita. Cel mai inalt varf este Piatra Groznei care atinge o altitudine de 1.447 de metri. Accesul se face foarte usor, mai ales ca drumul este asfaltat pana aproape de varful muntelui.
Istoricul statiunii
Desi avea potential turistic, Muntele Semenic a devenit o zona turistica abia dupa Primul Razboi Mondial. In acea perioada, de doua ori pe an taranii din zona urcau la Baia Vulturilor pentru a se scalda in apele reci. Ei credeau ca daca urmau acest ritual de Sfantul Ilie si la Schimbarea la Fata a Maicii Domnului, erau sanatosi tot timpul anului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Prezentarea si amenajarea statiunii
La Semenic sunt sase partii de schi, atat pentru incepatori, cat si pentru si pentru schiori avansati.
Cea mai lunga partie din Semenic se numeste Slalom Urias, se intinde pe 1200 de metri si porneste de la 1435 de metri pana la 1169 de metri. Are un grad de dificultate mediu, iar teleschiul de pe aceasta partie poate transporta pana la 800 de persoane pe ora.
A doua partie ca lungime este Slalom Special 2 si se intinde pe o lungime de 800 de metri. Are un grad de dificultate mediu, porneste de la 1364 de metri si coboara pana la 1246 de metri.
Partia Crucea de Brazi 1 se intinde pe 700 de metri.
Partia Crucea de Brazi 2 se intinde pe 550 de metri si are un grad de dificultate mediu. Ea porneste de la 1435 de metri altitudine, pana la 1305.
Partia Slalom Special 1 este singura dintre cele sase partii care are un grad de dificultate pentru incepatori. Ea are o lungime de 400 de metri, iar altitudinea de plecare este 1364 de metri pana la 1246 de metri.
Cea de-a sasea partie este privata, iar accesul o zi acolo costa 40 de lei. De asemenea, este singura care are nocturna.
Preturi ski pass
Ski pass-ul ofera acces la toate partiile si telescaune pe intreaga zi. De luni pana vineri, un ski pas pe o zi costa 70 de lei, iar in weekend pretul scade la 50 de lei. Copii sub sase ani beneficiaza de gratuitate.