Soferul din Lugoj care a lovit o femeie pe trotuar ar putea plati daune de 1 milion de euro victimei

Ultima actualizare: 06-07-2013 07:01

 Avocatii femeii lovite pe trotuar la Lugoj, de un barbat care se afla la volan neavand permis de conducere si fiind baut, cer daune de 1 milion de euro pentru victima.

 In timp ce astazi, 3 iulie, la Tribunalul Timis se judeca recursul pentru prelungirea arestarii preventive cu inca 30 de zile dispusa de Judecatoria Lugoj in cazul lui Alin Faur care a accidentat grav o femeie aflata pe trotuar si a parasit locul accidentului, victima este inca internata in spital. Femeia de 54 de ani are rani severe la cap si la piciorul drept.

Catalin Vlad, avocatul victimei: “Clienta noastra a suferit pana acum cinci operatii dificile, iar unul dintre picioare este inca in stare grava. A fost nevoie de un transplant de piele, refacerea musculara este extrem de dificila, practic piciorul drept a fost literalmente zdrobit si medicii depun eforturi considerabile pentru refacere. Din cate am inteles de la doctori, e vorba de o reconstructie a piciorului si e greu de spus daca sunt sanse pentru o vindecare completa".

De asemenea, avocatii vor sa depuna in numele victimei plangere penala impotriva soferului dar si impotriva celor patru pasageri care il insoteau pe acesta si care au parasit si ei locul accidentului. In opinia avocatilor femeii ranite grav, pasagerii au savarsit infractiunea de favorizare a infractorului.

“Asteptam ca politia sa-l trimita in judecata pe invinuitul Alin Faur pentru ca din acel moment victima se poate constitui parte civila in procesul penal si poate solicita despagubirile ce i se cuvin atat de la autorul accidentului cat si de la firma de asigurare la care masina acestuia avea polita RCA. Intentionam sa cerem instantei majorarea pedepsei catre maximul special si obligarea firmei de asigurari si a inculpatului la plata unor daune morale in valoare de 1.000.000 de euro", a mai spus avocatul victimei.

Alin Faur a fost arestat initial pentru 30 de zile, pe data de 7 iunie 2013, si este cercetat pentru vatamare corporala grava si parasirea locului accidentului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO