La Timisoara incepe campania de sterilizare a cainilor! Un cabinet ambulant va opri in fiecare zona

Ultima actualizare: 05-07-2013 06:14
expozitie, fotografie, caini

 De luni, 8 iulie, Danyflor demareaza o actiune ampla de sterilizare a cainilor din cartierele Timisoarei. Astfel, un cabinet ambulant va merge in fiecare zona pana cand un numar cat mai mare de patrupezi vor fi sterilizati.

 Timisorenii care detin caini care nu sunt de rasa sunt asteptati cu ei la cabinetul ambulant pentru a-i steriliza.
Primul cartier unde cainii vor trece pe la veterinar va fi Freidorf. Pe langa cabinetul mobil, care luni la ora 9:00 dimineata va fi amplasat pe platoul din fata liceului Auto, la actiune vor mai participa si trei cabinete ale unor medici veterinari din zona.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Cu aceasta ocazie realizam si recensamantul populatiei canine, care, dupa spusele specialistilor, nu mai sunt atat de agresivi dupa sterilzare si devin chiar blanzi”.

Proprietarii animalelor nu vor scoate din buzunar nici un leu pentru efectuarea acestor interventii. De altfel, o Hotarare de Consiliu Local adoptata in luna martie ii obliga pe stapanii cainilor care nu sunt de rasa sa isi sterilizeze patrupedele in termen de sase luni, altfel vor fi amendati cu sume ce pot ajunge pana la 1000 de lei.

In cadrul acestei campanii vor fi sterilizati cainii care nu sunt de rasa, dar au stapan, iar cei maidanezi nu vor fi nici ei neglijati, dar asta numai daca cineva ii aduce la cabinetul ambulant.

Exceptie de la sterilizare vor face femelele care se afla in perioada de alaptare si cainii a caror stare de sanatate nu permite efectuarea acestor interventii chirurgicale

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO