Se anunta o saptamana cu ploi torentiale in Banat! COD GALBEN de precipitatii pentru judetele din Vestul tarii

12-05-2014 14:52


furtuna, ploaie de vara

 Ploile pun stapanire pe Vestul tarii in aceasta saptamana, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie care a emis doua atentionari de cod galben, pentru judetele Caras-Severin, Hunedoara, si Timis.

 Prima avertizare de cod galben intra in vigoare de marti seara, la ora 23:00 si ramane valabila pana miercuri, 14 mai, la ora 12:00. Codul galben vizeaza judetele Caras-Severin si Hunedoara, acolo unde, in intervalul mentionat instabilitatea atmosferica se va accentua, indeosebi in zona deluroasa si montana. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului, iar in unele zone chiar grindina. Cantitatile de apa vor cumula 25 l/mp.

A doua avertizare de cod galben de precipitatii care vizeaza judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, dar si Estul judetelor Bihor si Arad, intra in vigoare de miercuri 14 mai, la ora 12:00 si se mentine pana joi. 15 mai, la ora 18:00. In acest interval, in judetele mai sus mentionate vor cadea averse insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina. In regiunile sudice si sud-vestice, precum si in zonele de deal si de munte, ploile vor avea caracter torential si se vor acumula in cantitati de pana la 30 l/mp si, izolat, peste 60 l/mp.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO