Scuza incredibila pentru proiectul votat ilegal, de trei ori, in Consiliul Local: N-a mers sistemul
Proiectul de hotarare votat de trei ori in Consiliul Local, lucru interzis de lege, a bagat frica in alesii locali. Prefectul a cerut explicatii, iar in schimb a primit justificari incredibile din partea primarului care da vina pe sistemul de vot.
Un proiect de hotarare prin care era prelungita perioada in care se poate face schimbul de terenuri intre proprietarii „Acvariului” si primarie, ar putea avea iz penal. In urma cu o luna, acesta a fost votat de trei ori intr-o sedinta a CL Timisoara pentru a atinge numarul necesar de voturi ca sa fie aprobat, lucru interzis clar de lege. Pe fir a intrat si Prefectura Timis, care a cerut explicatii din partea alesilor locali si sa spuna daca mentin hotararea.
Proiectul de Hotarare votat de 3 ori in Consiliul Local, in atentia Prefecturii: S-a incalcat legea
„(...) In procesul verbal incheiat cu ocazia sedintei consiliului local al Municipiului Timisoara din data de 18.06.2013 s-a consemnat faptul ca proiectul de hotarare a fost supus votului in consiliul local spre aprobare de trei ori, intrucat nici la prima si nici la a doua deliberare proiectul in cauza nu a intrunit numarul de voturi cerut de lege. Rezulta, astfel, fara echivoc, ca au fost incalcate atat prevederile Ordonantei Guvernului nr 35/2002, (...) cat si cele ale Regulamentului de functionare a Consiliului Local si municipiului Timisoara”, scrie in adresa trimisa de prefectul Eugen Dogariu, primariei Timisoara.
Explicatiile primarului pentru aceasta situatie au fost de-a dreptul... ilare: nu a mers sistemul de vot, iar procesul verbal al sedintei nu este complet pentru ca nu s-a vorbit tot timpul la microfon.
Circ in Consiliul Local: un Proiect de Hotarare a fost votat de trei ori pana a fost aprobat
Nicolae Robu, primarul Timisoarei: „Noi am ajuns sa votam de trei ori nu pentru ca am reluat dezbaterea ci pentru ca ceva nu se lega. S-a creat putina harmalaie si s-a vorbit incrucisat. Eu spuneam ca nu inteleg de ce apare acel rezultat al votului pentru ca o majoritate a fost pentru hotararea in ansamblul ei, apoi s-a votat o jumatate de hotarare, a fost votata si ea cu suficiente voturi, iar cand am ajuns la cealalta mai lipsea un vot. Clarificarea s-a facut in momentul in care cineva a sesizat ca a vrut sa voteze si nu a putut. (...) In acea harmalaie s-a vorbit si fara a apasa pe buton. Motivul a fost ca cineva a spus fara sa apese pe buton ca a vrut sa voteze si nu a putut. Noi avem o problema ca in procesul verbal apare numai ce s-a vorbit cand era microfonul deschis. Va propun sa votati ca s-a intamplat in aceasta maniera, ca nu a functionat sistemul si s-a cerut o
Radu Toanca, consilier local: „Nu mergem in proces cu Prefectura?”, l-a intrebat pe edilul sef.
Acum, ultima decizie ii apartine prefectului de Timis, Eugen Dogariu. Potrivit secretarului primariei, Ioan Cojocari, Dogariu fie accepta explicatiile primariei, fie actioneaza in instanta municipalitatea si hotararea se anuleaza. Daca prefectul alege a doua varianta, procesul ar putea dura minim un an, perioada in care nu se va putea face schimbul de terenuri intre proprietarii „Acvariului” si primarie.